Αμάρι: «Νέος κύκλος παρεμβάσεων» ή απλώς καθυστερημένες υποχρεώσεις;

Ασφαλτοστρώσεις στον Αμπελώνα και ερωτήματα από την δημοτική παράταξη «Η πόλη που θέλουμε»

Με έντονη κριτική απέναντι στη δημοτική αρχή τοποθετείται η δημοτική παράταξη «Πόλη που θέλουμε» για τις πρόσφατες ασφαλτοστρώσεις στον Αμπελώνα, αμφισβητώντας τον χαρακτηρισμό τους ως «νέος κύκλος παρεμβάσεων».

Όπως επισημαίνεται, πρόκειται για έργα που έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί εδώ και χρόνια και τα οποία παρουσιάζονται σήμερα ως επιτυχία, παρά το γεγονός ότι αφορούν την αποκατάσταση χρόνιων και επικίνδυνων προβλημάτων στην καθημερινότητα των κατοίκων και της σχολικής κοινότητας.

Η δημοτική αρχή επιχειρεί για ακόμη μία φορά να παρουσιάσει ως «μεγάλο έργο» παρεμβάσεις που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια. Οι ασφαλτοστρώσεις στον Αμπελώνα δεν αποτελούν ούτε στρατηγικό σχεδιασμό ούτε αναπτυξιακό όραμα· αποτελούν καθυστερημένες διορθώσεις σε μια περιοχή που αφέθηκε συστηματικά στην τύχη της.

Η οδός Αγίου Κωνσταντίνου πλημμύριζε με την πρώτη βροχή. Οι δρόμοι γύρω από τα σχολεία ήταν επικίνδυνοι για παιδιά και γονείς. Αυτή ήταν η εικόνα της πόλης επί χρόνια — και σήμερα παρουσιάζεται ως επιτυχία η αποκατάσταση μιας απαράδεκτης κατάστασης που η ίδια η δημοτική αρχή επέτρεψε να διαιωνίζεται.

Η ασφάλεια μαθητών και κατοίκων δεν είναι επικοινωνιακό επίτευγμα, είναι αυτονόητη υποχρέωση. Και όταν αυτή υλοποιείται με καθυστέρηση ετών, δεν δικαιολογεί πανηγυρισμούς, φωτογραφίσεις και θριαμβολογίες.

Την ίδια στιγμή, καμία απάντηση δεν δίνεται:
• γιατί δεν υπήρχε συνολικό σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας,
• γιατί οι παρεμβάσεις γίνονται αποσπασματικά,
• γιατί ο Αμπελώνας θυμούνται να «μπει σε προτεραιότητα» μόνο όταν η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Οι κάτοικοι δεν χρειάζονται διαπιστώσεις επί τόπου και δηλώσεις εκ των υστέρων. Χρειάζονται σχέδιο, χρονοδιάγραμμα και λογοδοσία. Και κυρίως, χρειάζονται μια δημοτική αρχή που να προλαμβάνει τα προβλήματα, όχι να τα διαχειρίζεται όταν πια δεν κρύβονται.

Ως αντιπολίτευση δεν θα επιτρέψουμε να βαφτίζονται οι αυτονόητες υποχρεώσεις «νέος κύκλος έργων». Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τις ευθύνες, τις καθυστερήσεις και την έλλειψη ουσιαστικού σχεδιασμού, γιατί ο Αμπελώνας αξίζει περισσότερα από πρόχειρες παρεμβάσεις και επικοινωνιακές φιέστες.