HomeΛΑΡΙΣΑ

Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λάρισας: Όλοι στο συλλαλητήριο των σωματείων

Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λάρισας: Όλοι στο συλλαλητήριο των σωματείων

Η φετινή 8η Μάρτη φέρνει στη σκέψη μας τις μανάδες, τις γυναίκες, τις συντρόφους, τις αδελφές και όλους εκείνους που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στο έγκλημα των Τεμπών. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε να απαιτούμε την τιμωρία όλων όσων ευθύνονται για αυτή τη μαζική δολοφονία. Το λιγότερο που έχουν να κάνουν είναι να παραιτηθούν ΟΛΟΙ. 

 

Η φετινή 8η Μάρτη, μέρα ορόσημο για τους αγώνες των γυναικών και του κινήματος, βρίσκει τους λαούς να μαστίζονται από τον πόλεμο, τη φτώχεια, τους καταστροφικούς σεισμούς, αλλά και προσφάτως στην Ελλάδα το θανατηφόρο δυστύχημα στα Τέμπη. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται αυτό που ήδη ξέραμε: πρώτα και κύρια πλήττονται και υποφέρουν τα χαμηλότερα στρώματα της κοινωνίας, ενώ η εγκληματική κερδοσκοπία του κεφαλαίου και η αδιαφορία για μηχανισμούς προστασίας του λαού έχει ως αιματηρό αντίτιμο τις δικές μας ζωές. 

Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης της Ν.Δ. για τη μετωπική σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχιών που άφησε πίσω της εκατόμβες νεκρών, στη πλειοψηφία τους νέους ανθρώπους, δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από υποσχέσεις για την αναζήτηση των αιτιών και κροκοδείλια  δάκρυα. Οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των σιδηροδρόμων μετέτρεψαν τις μαζικές μεταφορές από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα σε βάρος των συμφερόντων και της ζωής των ίδιων των εργαζομένων.

Πληρώνουμε για άλλη μια φορά με την ίδια μας τη ζωή τα ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας.  Την ίδια ώρα που δίνονται εκατομμύρια σε εξοπλισμούς, στην αστυνομία, τα πάντα ιδιωτικοποιούνται στις μεταφορές, αντί να στηρίζονται σαν δημόσιο αγαθό. Το ίδιο γίνεται άλλωστε με την εκπαίδευση, την υγεία και τον πολιτισμό. Κανείς και καμία δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής μέσα σε αυτό το τοπίο ακραίας διάλυσης των δημόσιων υποδομών για την ενίσχυση ασύδοτων ιδιωτικοποιήσεων και για την ιλιγγιώδη αύξηση της κερδοφορίας.

Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται πολύ καλά τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση, ότι η νεολαία και οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να επιτρέψουν να ξεχαστεί η δολοφονία δεκάδων ανθρώπων και ιδιαίτερα νέων στα Τέμπη, γι αυτό προσπαθεί με τον αυταρχισμό και την καταστολή να βάλει φραγμό στις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων. Με τις μαζικές κινητοποιήσεις τους προβάλλουν τις διεκδικήσεις τους και απαιτούν τώρα μέτρα που θα προστατεύουν ζωές, θα βάλλουν φραγμό στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Απαιτούν όχι μόνο να στηριχτούν η υγεία, η παιδεία, ο πολιτισμός, οι μεταφορές, αλλά να είναι αποκλειστικά δημόσιες και να εκπληρώνουν τις λαϊκές ανάγκες και όχι του κέρδους και της αγοράς.  

Με την προπαγανδιστική επιχείρηση των ΜΜΕ που ελέγχει και την επιχείρηση καταστολής που έχει εξαπολύσει θέλει να τρομοκρατήσει τους διαδηλωτές και να ανακόψει τις μεγάλες αγωνιστικές διαθέσεις που δημιουργούνται μέσα στην κοινωνία και είναι οι όροι όχι μόνο για τη μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις, αλλά και για την ανατροπή τώρα της αντιλαϊκής, αντιεκπαιδευτικής και βάρβαρης πολιτικής τους.   

Παλεύουμε για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος. Απαιτούμε προσλήψεις και σταθερές σχέσεις εργασίας, ασφαλείς εργασιακές συνθήκες του προσωπικού. Να πληρώσουν οι ένοχοι. 

Παλεύουμε για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, την ιδιωτικοποίηση και κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Για να σταματήσουμε την αξιολόγηση και να προωθήσουμε τις διεκδικήσεις του κλάδου για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για μόνιμους μαζικούς διορισμούς.  

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και των σωματείων στις 8 Μάρτη, καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12 μ. στη Κεντρική Πλατεία. Η συμμετοχή μας στις μαζικές κινητοποιήσεις των σωματείων μας όλο το επόμενο διάστημα είναι ασπίδα προστασίας για τις λαϊκές ανάγκες, τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.

Συνεχίζουμε συσπειρωμένοι στα σωματεία μας σαν μια γροθιά στον αγώνα ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης και αποδόμησης του δημόσιου σχολείου. Υπογράφουμε μαζικά την απεργία – αποχή της ΟΛΜΕ, συμμετέχουμε στις στάσεις εργασίας! Παίρνουμε μέρος μαζικά στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ την Πέμπτη 9/3 στις 7.00 μ.μ. στο 6ο Λύκειο(Νεάπολη), αποφασίζουμε τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα.

 

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ. ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.