Αγνοούνται τουρίστες που θα επισκεπτόταν τα συντρίμμια του Τιτανικού με υποβρύχιο

HomeΔΙΕΘΝΗ

Αγνοούνται τουρίστες που θα επισκεπτόταν τα συντρίμμια του Τιτανικού με υποβρύχιο

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη μετά την εξαφάνιση στον Ατλαντικό Ωκεανό ενός υποβρυχίου που μετέφερε τουρίστες για να επισκεφθούν τα συντρίμμια του Τιτανικού.

 

Η OceanGate Expeditions, μια εταιρεία που προσφέρει οκταήμερες αποστολές για να δεις τα συντρίμμια του Τιτανικού με κόστος 250.000 $ ανά άτομο, επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι τα υποβρύχιά της χάθηκαν στη θάλασσα με μέλη του πληρώματος.

Ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που αγνοούνται παραμένει ασαφής, αλλά το υποβρύχιο μεταφέρει έως και πέντε άτομα τη φορά. Δεν υπήρξε καμία επαφή με το σκάφος για περισσότερες από επτά ώρες.

Η εταιρεία ανέφερε σε δήλωση ότι «διερευνά και κινητοποιεί όλες τις επιλογές για να επαναφέρει το πλήρωμα με ασφάλεια». Εν τω μεταξύ, η αμερικανική ακτοφυλακή που εδρεύει στη Βοστώνη αναζητά επί του παρόντος το σκάφος.

Ο Τιτανικός, βυθίστηκε στο παρθενικό του ταξίδι στον Ατλαντικό Ωκεανό το 1912 μετά από πρόσκρουση σε παγόβουνο. Περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι πέθαναν.

Τα τελευταία χρόνια, οι άνθρωποι έχουν κάνει ταξίδια για να επισκεφθούν τα συντρίμμια που τώρα βρίσκονται περίπου 12.500 πόδια στον πυθμένα του Ατλαντικού Ωκεανού, περίπου 380 ναυτικά μίλια από την ακτή στον Καναδά.

Καθώς η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ διεξάγει προσπάθειες έρευνας και διάσωσης για το εξαφανισμένο υποβρύχιο κοντά στα συντρίμμια του Τιτανικού, οι άνθρωποι περιμένουν με αγωνία καθώς το σκάφος έχει μόνο 96 ώρες οξυγόνου για να κρατήσει ζωντανά τα μέλη του πληρώματος.

Ο αντιναύαρχος John Mauger, Διοικητής της 1ης Περιφέρειας της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ, είπε στο Fox News τη Δευτέρα (19 Ιουνίου) ότι η ποσότητα οξυγόνου μέσα στο σκάφος «μας δίνει λίγο χρόνο να συνεχίσουμε την αναζήτηση και να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα για να προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε το πλήρωμα μέλη.”

Δεν είναι σαφές πόσο καιρό το υποβρύχιο λείπει συνολικά.

Όταν το σκάφος δηλώθηκε για πρώτη φορά αγνοούμενο το πρωί της Δευτέρας, οι αναφορές ανέφεραν ότι είχε πραγματοποιήσει τελευταία επαφή επτά ώρες νωρίτερα.

Ο κ. Μάουγκερ είπε ότι η αναζήτηση του υποβρυχίου θα ήταν δύσκολη, επειδή βρίσκεται κοντά στο σημείο των συντριμμιών του Τιτανικού.

«Υπάρχουν πολλά συντρίμμια στο κάτω μέρος και ο εντοπισμός ενός αντικειμένου στο κάτω μέρος θα είναι δύσκολος», είπε ο κ. Mauger. «Έχουμε ζωές που είναι δυνητικά σε κίνδυνο».

 

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

 

Σχετικές Εικόνες:

Verified by MonsterInsights