«Άγιος Γεώργιος εκ Τυρνάβου» – Νέα γιορτή για τον Τύρναβο την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου

HomeΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Άγιος Γεώργιος εκ Τυρνάβου» – Νέα γιορτή για τον Τύρναβο την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου

Μια σημαντική χαρμόσυνη ανακοίνωση για τον Τύρναβο έκανε στην εκδήλωση «Πορεία προς τα Πάθη του Κυρίου», ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος στην ομιλία του στην Παναγία Φανερωμένη χαιρετίζοντας την εκδήλωση – συναυλία.

 

Ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος ανακοίνωσε ότι ο Τύρναβος από φέτος τον Ιούνιο θα έχει νέα μέρα γιορτής την πρώτη Κυριακή του 6ου μήνα.

Θα γιορτάζεται η μνήμη του Αγίου Γεωργίου εκ Τυρνάβου του νεομάρτυρα που σε ηλικία μόνο 15 χρονών μαρτύρησε στον Τύρναβο το 1805.

Ο γέρων Αθανάσιος ο Σιμωνπετρίτης έφτιαξε την ακολουθία του και την ενέκρινε η Ιερά σύνοδος

Στα αρχεία της μονής Βατοπεδίου βρέθηκε από ερευνητή η ιστορία Αγίου Γεωργίου εκ Τυρνάβου και με έξοδα της Μητρόπολης αγιογραφείτε ήδη η εικόνα του με βάση αγιογραφίες και εικόνες που βρέθηκαν στο Άγιο Όρος.

Η Πανηγυρική πρώτη λειτουργία θα γίνει στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης με την συμμετοχή όλου του κλήρου και την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Τυρνάβου που θα παιανίσει χαρμόσυνα εμβατήρια όπως δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος με μεγάλη χαρά τονίζοντας ότι αγαπάει τον Τύρναβο.

 

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την ομιλία του κ το χαρμόσυνο νέο για τον Τύρναβο:

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:

– Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Διαβάστε όλα τα νέα του tirnavospress.gr, μπορείτε να μας βρείτε και να μας ακολουθήσετε στο FacebookInstagramYouTubeGoogle News και Twitter.

Σχετικές Εικόνες:

Verified by MonsterInsights