ΑΕΛ – Αστέρας Τρίπολης 1-1: Δεν εκμεταλλεύτηκε τον κόσμο και τις μεγάλες ευκαιρίες η ΑΕΛ

Ισόπαλη με σκορ 1-1 αναδείχθηκε η ΑΕΛ απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης στο AEL FC Arena, σε ένα παιχνίδι όπου οι «βυσσινί» δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν ούτε τη δυναμική παρουσία των χιλιάδων φιλάθλων που γέμισαν το γήπεδο, ούτε τις μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησαν κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και από τα πρώτα λεπτά έδειξε διάθεση να πιέσει και να επιβάλει τον ρυθμό της. Δημιούργησε σημαντικές ευκαιρίες μπροστά από την εστία των φιλοξενούμενων, όμως η αστοχία στην τελική προσπάθεια δεν της επέτρεψε να πάρει προβάδισμα στο σκορ.

Αντίθετα, ο Αστέρας Τρίπολης ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 40ο λεπτό, όταν ο Μπαρτόλο με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 0-1. Μάλιστα, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (45’+1’), οι φιλοξενούμενοι είχαν και δοκάρι με τον Αλμύρα, με το σκορ να παραμένει υπέρ τους μέχρι την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ μπήκε αποφασισμένη να αντιδράσει. Στο 53’ ο Σουρλής ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Άνχελο Σαγάλ, ο οποίος στο 55’ ευστόχησε, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Οι «βυσσινί» συνέχισαν να πιέζουν για την ανατροπή και στο 59’ έφτασαν πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ, όταν ο Ιβάν Μασόν μετά από εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια σημάδεψε το δοκάρι του Χατζηεμμανουήλ.

Παρά την πίεση μέχρι το τέλος, η ΑΕΛ δεν κατάφερε να βρει το γκολ της νίκης, με το τελικό 1-1 να αφήνει μια αίσθηση χαμένης ευκαιρίας. Το αποτέλεσμα δεν ικανοποιεί καμία πλευρά, ιδιαίτερα την ΑΕΛ, καθώς η μάχη για την παραμονή στη Super League τώρα αρχίζει να γίνεται ακόμη πιο δύσκολη.

Η ΑΕΛ έφτασε έτσι τους 22 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Ολυμπιακό στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (22/03, 19:00), στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.