HomeΛΑΡΙΣΑ

ΑΔΗΚ Λάρισας: Η παρωδία των Γενικών Συνελεύσεων συνεχίζεται !!!!!!

ΑΔΗΚ Λάρισας: Η παρωδία των Γενικών Συνελεύσεων συνεχίζεται !!!!!!

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

πραγματοποιήθηκε  στις 7 Φεβρουαρίου 2024 άλλη μία Γενική Συνέλευση  της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας  με σκοπό να συζητηθούν τα τρέχοντα εκπαιδευτικά θέματα (Αξιολόγηση, Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, Οικονομικά),  όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ . Η γενική συνέλευση  ήταν η 2η μιας και η 1η στις 6 Φεβρουαρίου 2024 δεν είχε την απαιτούμενη απαρτία.

Η εικόνα από την παρουσία των συναδέλφων στην γενική συνέλευση ήταν αποκαρδιωτική. Περίπου πενήντα συναδέλφισσες/συνάδελφοι έδωσαν το παρόν, για να αποφασίσουν για τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο από τους περίπου 2.400 εκπαιδευτικούς μόνιμους και αναπληρωτές που υπηρετούν  στην ΔΔΕ ν. Λάρισας (ποσοστό περίπου 2% των εκπαιδευτικών του νομού).

Τυπικά η 2η γενική συνέλευση νομιμοποιείται να παίρνει αποφάσεις , να εκδίδει ψηφίσματα, να καθορίζει την στάση της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας στις συνελεύσεις προέδρων ΕΛΜΕ, όπου δρομολογείται  η στάση του κλάδου απέναντι σε σοβαρά εκπαιδευτικά θέματα με βάση τους παρόντες εκπαιδευτικούς. Ηθικά όμως, οι αποφάσεις αυτές δεν έχουν καμία σημασία για την πολιτεία και την κοινωνία. Δεν είναι δυνατόν ένα ποσοστό περίπου 2% των εκπαιδευτικών του νομού να αποφασίζει για τους 2400. Η ίδια κατάσταση επικρατεί σχεδόν σε όλες τις ΕΛΜΕ της χώρας μας. Με τον τρόπο αυτό νοθεύετε η βούληση του κλάδου, αφού οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται από ισχνές μειοψηφίες. Τα αποτελέσματα αυτής της λογικής φυσικά είναι γνωστά « ο κλάδος αποφάσισε !!!». Για την παράταξή μας στο σύνολο των σημαντικών  θεμάτων που μας απασχολούν, εντάσσεται και αυτό της απαξίωσης του συνδικαλιστικού κινήματος από την συντριπτική πλειοψηφία των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Θεωρούμε ότι, αν θέλουμε να πετύχουμε στις διεκδικήσεις μας θα πρέπει να τις ιεραρχήσουμε, ίσως με την διενέργεια κάποιου δημοψηφίσματος που μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά, είτε δια ζώσης στα σχολεία.  Για μας όμως, το πιο σημαντικό που πρέπει να λύσουμε είναι το μεγάλο θέμα της συμμετοχής όσο το δυνατόν περισσότερων συναδέλφων στις συνδικαλιστικές διαδικασίες. Αν θέλουμε να μας υπολογίζει η πολιτεία και η εκάστοτε κυβέρνηση, οι διαδικασίες αυτές θα πρέπει να είναι μαζικές. Οι γενικές συνελεύσεις δεν είναι μόνον βήμα, για να εκφωνούν λόγους τα συνδικαλιστικά στελέχη και να  δικαιολογούν την όποια παρουσία τους, αλλά κυρίως χώρος στον οποίο ακούγονται οι απόψεις όλων των εκπαιδευτικών και διαμορφώνεται  η στάση του κλάδου απέναντι στα προβλήματα.

Αγαπητή συναδέλφισσα,  αγαπητέ συνάδελφε,

 

αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις, αντιλαμβανόμαστε την πίεση της καθημερινότητας, σεβόμαστε την απόφασή σου να μην συμμετέχεις στις συνδικαλιστικές διαδικασίες, όμως, αν θέλουμε να πετύχουμε πραγματικά την αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, αν θέλουμε πραγματικά να πετύχουμε αυξήσεις μισθών, πρέπει να υπάρξει μαζική συμμετοχή στις συνδικαλιστικές διαδικασίες και στις κινητοποιήσεις του κλάδου. Πρέπει οι αποφάσεις που λαμβάνονται να είναι οι δικές μας αποφάσεις και ΟΧΙ των λίγων.

Εμείς σαν παράταξη έχουμε ταχθεί υπέρ των υβριδικών  διαδικασιών (δια ζώσης και ηλεκτρονικά) των Γενικών Συνελεύσεων και  των Εκλογών με στόχο πάντα να αυξηθεί η συμμετοχή μας σ΄αυτές. Δυστυχώς, οι υπόλοιπες συνδικαλιστικές παρατάξεις αντιδρούν. Μάλλον, όπως διαφαίνεται,  δεν θέλουν την δική σας μαζική συμμετοχή.

Διεκδικήστε, αν συμφωνείτε την εφαρμογή της υβριδικής διαδικασίας  για τις Γενικές Συνελεύσεις και τις Εκλογές.

Διεκδικείστε τη συμμετοχή σας.

Μην αφήνετε τους άλλους να αποφασίζουν για σας και για τη ζωή σας.

Η Συντονιστική Επιτροπή

Εύδαιμον το Ελεύθερον, Ελεύθερον το Εύψυχον

(Θουκυδίδη, Περικλέους Επιτάφιος).

Λάρισα, 12-2-2024

Υ.Γ. Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης στις 7-2-2024 υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση η οποία κατέληξε σε άγριο καυγά με χειροδικίες  ανάμεσα σε δύο συναδέλφους (ΔΑΚΕ -ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ). Δεν είδαμε κανένα ψήφισμα καταδίκης για τραμπουκισμό, δεν είδαμε κάποια ανακοίνωση στον τύπο που να καταδικάζει τέτοιου είδους συμπεριφορές. Μάλλον τα βρήκανε τα ¨συνεταιράκια¨. Δεν τους συμφέρει, όπως γίνεται αντιληπτό, η δημοσιοποίηση. Εμείς για άλλη μια φορά δηλώνουμε ότι είμαστε υπέρ των δημοκρατικών διαδικασιών κι ενάντιοι σε κάθε μορφή βίας και τραμπουκισμού.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.