Αχλάδι ποικιλία Σάντα Μαρία – Άρχισε η συγκομιδή του στα Πλατανούλια

HomeΑΓΡΟΤΙΚΑ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ

Αχλάδι ποικιλία Σάντα Μαρία – Άρχισε η συγκομιδή του στα Πλατανούλια

Άρχισε η συγκομιδή του αχλαδιού ποικιλία Σάντα Μαρία στα Πλατανούλια με 0.55 ευρώ το κιλό η τιμή παραγωγού

Μεγάλες αποδόσεις έχει φέτος η ποικιλία Σάντα Μαρία στο κάμπο των Πλατανουλιων.

Η κάμερα του TirnavosPress βρέθηκε σήμερα το πρωί στο κτήμα του κ Αθανασίου Γκανάτσιου την στιγμή που γίνεται η συλλογή του θαυμάσιου αυτού φρούτου πηγή εισοδήματος για τους αγρότες της περιοχής μας.

Το αχλάδι είναι έτοιμο να ταξιδέψει στις αγορές όλου του κόσμου.

Ο καρπός της έχει μέσο έως μεγάλο μέγεθος και σχήμα αχλαδόμορφο. Ο φλοιός είναι λεπτός, λείος, με πρασινοκίτρινο χρώμα και κόκκινη απόχρωση στο μέρος που βλέπει ο ήλιος. Η σάρκα είναι λευκή, μαλακή, χυμώδης, γλυκειά. Παρουσιάζουν αξιόλογη ικανότητα αντοχής του καρπού πάνω στο δέντρο. Ωριμάζει κατά το μήνα Αύγουστο.

Ο κ Γκανατσιος φανερά ευχαριστημένος από την φετινή σοδειά μιλά στη κάμερα για την παραγωγή του πού με τόσο κόπο έφτασε στην ώρα της συγκομιδής:

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramYouTubeGoogle News και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.