Αχλάδι ποικιλία ”Κοντουλα” – Άρχισε η συγκομιδή στα Πλατανούλια

HomeΤΟΠΙΚΑ

Αχλάδι ποικιλία ”Κοντουλα” – Άρχισε η συγκομιδή στα Πλατανούλια

Άρχισε η συγκομιδή του αχλαδιού ποικιλίας Κοντούλα, στα Πλατανούλια, την περιοχή με τα περισσότερα στρέμματα καλλιέργειας αχλαδιού στην Ελλάδα σε όλες τις ποικιλίες και στα επιτραπέζια και τα βιομηχανικά.

Η ποικιλία κοντούλα είναι η πρώτη που ωριμάζει νωρίς τον Ιούλιο και πρέπει να συγκομιστεί γρήγορα για να διατηρηθεί μέχρι τις αγορές.

Η κοντούλα είναι εξαιρετική ελληνική ποικιλία αχλαδιάς με καρπό γκριζοπράσινου-κοκκινωπού χρώματος, μέτριου μεγέθους με κοντό κοτσάνι και λευκή σάρκα. Ο καρπός της κοντούλας είναι πολύ νόστιος με υπέροχο άρωμα. Ωριμάζει στα μέσα Ιουλίου και είναι κατάλληλη για ορεινές περιοχές καθώς είναι ανθεκτική σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Η κάμερα του TirnavosPress βρέθηκε στο κτήμα του παραγωγού Ψαθά Χρήστου που ακόμη και Κυριακή πρωί με 6 εργάτες ξεκίνησε την συλλογή του νοστιμότατου φρούτου της περιοχής μας που η φήμη του φτάνει μέχρι τις αγορές της Ευρώπης πολλά χρόνια τώρα.

Δείτε την δήλωση του παραγωγού για την φετινή παραγωγή και τα προβλήματα στο κόστος παραγωγής και την τιμή πώλησης.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramYouTubeGoogle News και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.