HomeΤΟΠΙΚΑ

35 κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη δομή Αριστέα στον Αμπελώνα

35 κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη δομή  Αριστέα στον Αμπελώνα

35 κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν ύστερα από ιχνηλάτιση στη δομή του Αριστέα στον Αμπελώνα. Εξ αυτών τα 11 αφορούν εργαζομένους και 22 άτομα που περιθάλπονται στη δομή, ενώ 2 αφορούν εργαζόμενους σε συνεργαζόμενο συνεργείο καθαριότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα κρούσματα ανιχνεύθηκαν από τις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ την περασμένη Πέμπτη και αμέσως απομονώθηκαν σε ειδικές κλίνες που ήταν έτοιμες για τον σκοπό αυτό.

Η κατάσταση σύμφωνα με τους υπευθύνους του ΕΟΔΥ είναι απολύτως ελεγχόμενη ενώ η υγεία των ατόμων που νοσούν εξελίσσεται ικανοποιητικά.

Όλα τα κρούσματα περιθάλπονται από το εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου καθώς και από ειδικό γιατρό πνευμονολόγο ο οποίος έχει προσληφθεί στο πλαίσιο του προγραμματισμού που είχε κάνει η διοίκηση του Κέντρου ακριβώς για τον σκοπό αυτό.

Σε δήλωση της η Πρόεδρος της δομής κα Δήμητρα Παππά σημειώνει σχετικά:

Το περιμέναμε …

Από τα τέλη Φεβρουαρίου ακόμη ήμασταν σε ετοιμότητα. Εφαρμόσαμε και εφαρμόζουμε με αυστηρότητα όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης έναντι στον covid 19 σε όλες τις δομές μας και τα παραρτήματα, ίσως μάλιστα και περισσότερο από τα απαραίτητα!!

Ήρθε όμως και η δική μας σειρά – σε μια πόλη που τις προηγούμενες εβδομάδες έδινε τριψήφια κρούσματα εμείς καταφέραμε να περιθάλψουμε τα παιδιά μας χωρίς να μπλοκάρουμε το τοπικό σύστημα υγείας .

Στη δομή του Αμπελώνα (πρωην Αριστεας) έχουμε 22 επιβεβαιωμένα με rapid tests κρούσματα σε ωφελουμένους μας και 11 σε εργαζόμενους μας .

Δυο ακόμη περιστατικά θετικά αφορούν σε υπαλλήλους εξωτερικού συνεργείου καθαριότητας . Όλα τα παιδιά μας περιθάλπονται σε ειδική πτέρυγα απομόνωσης που είχαμε ετοιμάσει για το ενδεχόμενο αυτό , με ήπια συμπτωματολογία , απύρετα με καθημερινή και τακτική παρακολούθηση από ομάδα γιατρών και νοσηλευτών και πολύ φροντίδα όπως εμείς ξέρουμε να προσφέρουμε στα παιδιά αυτά χρόνια τώρα.

Η πλειοψηφία των εργαζομένων μας είναι συμπτωματικοί και όλοι βρίσκονται με καλή κλινική εικόνα στα σπίτια τους .Όλο το κέντρο κοινωνικής πρόνοιας της περιφέρειας Θεσσαλίας –που σημειωτέον αριθμεί περί τους 350 περιθαλπόμενους και 290 εργαζομένους– λειτουργεί με υπευθυνότητα επαγγελματισμό και αγάπη …

Και ευχόμαστε για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη

Λ.Π.