HomeΘΕΣΣΑΛΙΑ

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 26-28 Μάϊου – δείτε χάρτες χαλαζόπτωσης

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 26-28 Μάϊου – δείτε χάρτες χαλαζόπτωσης

Παρασκευή 26 Μαΐου 2023.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στην κεντρική Μακεδονία όπου δεν αποκλείεται τις πρωινές ώρες να σημειωθούν κάποιες σύντομες μεμονωμένες βροχές ή μπόρες οι οποίες γρήγορα θα επεκταθούν και σε τμήματα της δυτικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας και προς το μεσημέρι και της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα σημειώνονται και αρκετές καταιγίδες από τη Θράκη έως και το εσωτερικό της Πελοποννήσου και ενδεχομένως στο εσωτερικό της δυτικής και κεντρικής Κρήτης με βελτίωση  αργά τη νύχτα σε όλες τις περιοχές εκτός ισως από την περιοχή της δυτικής και κεντρικής Κρήτης. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα πιθανώς να είναι ισχυρά σε πολλές περιοχές της Ηπείρου της δυτικής Μακεδονίας της Θράκης και ενδεχομένως της υπόλοιπης Μακεδονίας της δυτικής Στερεάς και της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μεγάλη για όλες τις προαναφερθείσες περιοχές φαινομένων.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ στο Αιγαίο και 3 με 4 στο Ιόνιο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από 9 έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια και 22 με 25 στα ανατολικά και νότια πεδινά τμήματα τα νησιωτικά και τα παραθαλάσσια της χώρας.

 

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα πριν από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές και καταιγίδες πρώτα στα παραθαλάσσια και γρήγορα και σε κάποια τμήματα στο εσωτερικό της πεδιάδας ενω τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι καταιγίδες θα αποκτήσουν πρόσκαιρα και έντονο χαρακτήρα αλλά από τις πρώτες βραδινές ώρες θα έχουν σταματήσει παντού και ο καιρός θα βελτιωθεί. Τα παραθαλάσσια τμήματα και κυρίως στις Σποράδες θα έχουν λίγα έως καθόλου φαινόμενα. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μεγάλη για το εσωτερικό της πεδιάδας μακριά από τη θάλασσα.

 

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες στα παραθαλάσσια θα εκδηλώνονται σποραδικές μπόρες μικρής διάρκειας φαινόμενα που γρήγορα θα επεκταθούν και σε πεδινές περιοχές ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα αποκτήσουν και έντονο χαρακτήρα κυρίως τους νόμους Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας με σταδιακή βελτίωση αργά το απόγευμα προς το βράδυ πρώτα στα ανατολικότερα τμήματα και ως αργά και στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα θαλάσσια από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 13 έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 13 έως 23.

22 2

+++++++++++

Σάββατο 27 Μαΐου 2023.

Προβλέπεται στην Κρήτη άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες από τις πρωινές ώρες ενώ λίγα φαινόμενα θα σημειώνονται και στα παραθαλάσσια τμήματα των νόμων Πιερίας Λάρισας Μαγνησίας Ευβοίας Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής. Το μεσημερι σε τμήματα από τη Θράκη έως και την Πελοπόννησο μακριά από τη θάλασσα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές ενώ τοπικά φαινόμενα δεν αποκλείεται και το εσωτερικό της Κρήτης με σταδιακή βελτίωση αργά το απόγευμα σε όλες τις περιοχές σχεδόν. Τοπικά φαινόμενα με τη μορφή καταιγίδων θα παραμείνουν έως και αργά το βράδυ πιθανόν στην κεντρική ανατολική Μακεδονία και Θράκη διάσπαρτες κατά περιόδους οπως και τα Δωδεκάνησα και τη βόρεια Κρήτη. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά σε πολλές διάσπαρτες περιοχές της Ηπείρου της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης κατά πρώτο λόγο και στη συνέχεια στο εσωτερικό της κεντρικής Στερεάς της Κρήτης και της Πελοποννήσου. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μεγάλη για τμήματα της Θεσσαλίας της Ηπείρου και της Μακεδονίας κατά κύριο λόγο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο και στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασια θα κυμανθει από 8 έως 24 με 27 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και εως 20 με 23 στα υπόλοιπα νησιά παραθαλάσσια και πεδινά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά βελτιωμένος καιρός αλλά γρήγορα από τις πρώτες πρωινές θα παραθαλάσσια το νομό Λάρισας Μαγνησίας και τις Σποράδες θα εκδηλώνονται διάσπαρτες μπορές οι οποίες προς το μεσημέρι θα σταματήσουν σε αυτές τις περιοχές και θα επεκταθούν στο εσωτερικό όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα προς το βράδυ παντού. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι αρκετά μεγάλη για το εσωτερικό της πεδιάδας μακριά από τη θάλασσα. Στις Σποράδες δεν αναμένονται σχεδόν καθόλου φαινόμενα.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά σχετικά καλός καιρός αλλά γρήγορα πριν από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με διάσπαρτες μπόρες ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και καταιγίδες που πολύ πιθανό να επηρεάσουν και την πόλη. Ο καιρός από αργά το απόγευμα θα  βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στην εξασθένηση και μεταβλητοί βόρειοι στο εσωτερικό.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 11 έως 22 με 24 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

33 1

++++++++++++++++

Κυριακή 28 Μαΐου 2023.

Προβλέπεται αρχικά στη βόρεια Εύβοια τα παραθαλάσσια της Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας άστατο καιρό με τοπικές μπόρες όπως και στο μεγαλύτερο μέρος της Κρήτης και των Δωδεκανήσων ενώ όσο προχωρούμε προς το μεσημέρι αυτά δεν θα επεκταθεί και στα ηπειρωτικά τμήματα με τη μορφή καταιγίδων κατα τοπους ισχυρών ενώ αργά το απόγευμα προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές σχεδόν. Τοπικές καταιγίδες έως αργά το βράδυ πιθανόν να εκδηλώνονται σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και πιθανόν της Θράκης. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά στη Μακεδονία την Ήπειρο τη δυτική κεντρική και βόρεια Θεσσαλία την κεντρική Στερεά και ενδεχομένως στη βόρεια Εύβοια το εσωτερικό της Κρήτης και της Πελοποννήσου. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μεγάλη για το εσωτερικό της Θεσσαλίας της Ηπείρου της Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 6 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με εξασθένηση το βράδυ.

 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 25 με 27 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και 22-24 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός μόνο στα παραθαλάσσια τμήματα με κάποιες τοπικές μπόρες όπως πριν από το μεσημέρι θα επεκταθούν στα πεδινά μακριά από τη θάλασσα και τα ορεινά και το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μετρια εως μεγάλη για το εσωτερικό της πεδιάδας μακριά από τη θάλασσα. Στις Σποράδες η πιθανότητα φαινομένων είναι πολύ μικρή. Ο καιρός θα βελτιωθεί παντού αργά το απόγευμα προς το βράδυ.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα πριν από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές μπόρες ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα δεν αποκλείεται και πρόσκαιρη καταιγίδα στην πόλη με γρήγορη βελτίωση αργά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στις Σποράδες αρχικά με εξασθένηση και μετά στο εσωτερικό.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 12 έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

44 1

 

11 2

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

 

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.