HomeΛΑΡΙΣΑ

Για ακόμη μία φορά η πλειοψηφία του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ν. Λάρισας παρανομεί!!!

Για ακόμη μία φορά η πλειοψηφία του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ν. Λάρισας παρανομεί!!!

Τη Δευτέρα 6-9-2021 από το πρωί συνεδρίαζε το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ν. Λάρισας με θέμα την τοποθέτηση των οργανικά υπεράριθμων συναδέλφων σε λειτουργικά κενά. Ηπροσωρινή διευθύντρια και πρόεδρος του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ν. Λάρισας πρότεινε στην εισήγησή της να ακολουθηθεί η διαδικασία που εφαρμόζεται για την άρση της υπεραριθμίαςσε οργανικά κενά, δηλαδή να γίνουν οι τοποθετήσεις μόνο σε σχολεία της ομάδας ή όμορης ομάδας (εφόσον δεν υπάρχουν κενά στην ομάδα).

Όταν της ζητήθηκε από εμάς να αναφέρει το νομοθετικό πλαίσιο στο οποίο στηρίζεται, μας απάντησε για μια υπουργική απόφαση (ποια;), μια οδηγία που είχε έρθει παλαιά (ποια;).

Θέσαμε στο Συμβούλιο το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για την κατηγορία των συναδέλφων, (παρ. 7, άρθρο 14 του ΠΔ50/96) σύμφωνα με το οποίο «Οι εκπαιδευτικοί που εξακολουθούν να είναι υπεράριθμοι μετά τις παραπάνω ρυθμίσεις παραμένουν στο σχολείο όπου κρίθηκαν ως υπεράριθμοι και διατίθενται σε άλλες σχολικές μονάδες για συμπλήρωση του ωραρίου τους σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 14 του Ν. 1566/1985. Για το σκοπό αυτό ανακοινώνονται από τις αρμόδιες Διευθύνσεις τα σχολεία στα οποία υπάρχουν ανάγκες και καλούνται οι εκπαιδευτικοί με αίτησή τους να δηλώσουν κατά σειρά προτίμησης όλα τα παραπάνω σχολεία. Η διάθεση αυτών γίνεται με τη σειρά προτίμησης και το σύνολο των μονάδων μετάθεσής τους», αλλά ‘εις ώτα μη ακουόντων’!!!

Δυστυχώς τα μάτια και τα αυτιά του κλάδου στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ν. Λάρισας είναι εκεί για να στηρίζουν τη Διοίκηση και όχι να υπερασπίζονται τα δίκαια των συναδέλφων και την εφαρμογή των νόμων.

Επίσης θέσαμε και το θέμα υπολογισμού των κενών,αφού και εδώ αυθαίρετα η προσωρινή διευθύντρια και πρόεδρος του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ν. Λάρισας έδωσε οδηγία στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων να δηλώσουν τα κενά και τα πλεονάσματα ΜΟΝΟ με την πρώτη Α’ ανάθεση.

Μια ακόμη παρανομία!!!

Ποιος στερεί το δικαίωμα από τους συναδέλφους να συμπληρώσουν το υποχρεωτικό τους ωράριο  με μαθήματα Α’ και Β’ ανάθεσης;

Μετά τα παραπάνω καταθέσαμε δήλωση και αποχωρήσαμε, αφού δεν μπορούμε με την παρουσία μας να νομιμοποιήσουμε παράνομες πράξεις.

Οι νόμοι είναι για να τηρούνται και όχι για να παραβιάζονται!!!

Οι αιρετοί των Α.ΔΗ.Κ. στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ν. Λάρισας

Κοντσιώτης Κωνσταντίνος ​​​

Φυσικός (MSc)  ​​​

Τηλ: 6947779934​​​

Παναγιώτου Νικόλαος

Πληροφορικής (MSc)

Τηλ: 6937036180

Λάρισα, 0809-2021

Εύδαιμον το Ελεύθερον, Ελεύθερον το Εύψυχον (Θουκυδίδη, Περικλέους Επιτάφιος).