HomeΘεσσαλία

Διαβούλευση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αγροτική ανάπτυξη

Διαβούλευση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αγροτική ανάπτυξη

Ξεκινάει η διαβούλευση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας όσον αφορά το αγροτικό μοντέλο που θέλουν οι πολίτες της Θεσσαλίας. Με την ευθύνη της ερευνητικής ομάδας του καθηγητή του ΕΚΠΑ Στάθη Αραποστάθη, φορείς και αγροτικοί σύλλογοι που έχουν σχέση με την διαχείριση του νερού καθώς και με την αγροτική παραγωγή στη Θεσσαλία, με μια μεθοδολογία της ερευνητικής ομάδας θα κληθούν να αποτυπώσουν τη γνώμη τους για το σχέδιο αγροτικής ανάπτυξης στην βάση μοντέλων που έχουν προταθεί πρόσφατα για την Θεσσαλία, καθώς επίσης και για το τι αυτοί θεωρούν σωστό να γίνει για την παραγωγή τους και την ανθεκτικότητα των αγροτικών κοινοτήτων στη Θεσσαλία.

Η διαδικασία θα γίνει σε κάθε πόλη, αρχίζοντας από τη Λάρισα στις 9 Ιανουαρίου 17:00-21.00 στο JOIST (Λάρισα). Θα ακολουθήσει και δεύτερη εκδήλωση στη Λάρισα στις 14 Ιανουαρίου (17:00-21.00 στο JOIST) και έπειτα στις 22 του μήνα θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα και στις 23 Ιανουαρίου στο Βόλο.

Στο τέλος του μήνα, τελειώνοντας η ομάδα θα δημιουργήσει ένα τελικό κείμενο το οποίο θα είναι πολύ χρήσιμο για αυτόν που θα πάρει τις τελικές αποφάσεις για το πώς οραματίζονται την ανάπτυξη της Θεσσαλίας οι πρωταγωνιστές του πεδίου, οι Θεσσαλοί αγρότες και κοινωνικοί εταίροι, ώστε να ενσωματωθούν, συμπληρώνοντας την πρόταση της Περιφέρειας Θεσσαλίας που έχει ήδη παρουσιαστεί με επιτυχία από τον Περιφερειάρχη κ. Κουρέτα.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στα social media: FacebookInstagramGoogle News, YouTube,  X  και  TikTok. Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.