HomeΑμπελώνας

Βρυότοπος: Το δημόσιο χώρο τον κάνανε… ιδιωτικό

Βρυότοπος: Το δημόσιο χώρο τον κάνανε… ιδιωτικό

Αυθαιρεσίες που αφορούν δημόσιο χώρο, ο οποίος φαίνεται να έχει μετατραπεί σε ιδιωτικό από έναν άλλο κάτοικο, καταγγέλλει πολίτης του Βρυοτόπου.

 

Συγκεκριμένα, στον δημόσιο χώρο που καταγγέλλει με φωτογραφίες στο tirnavospress.gr ο πολίτης, αντί να διατηρείται η πρόσβαση για όλους, έχει γίνει ειδική κατασκευή που αποκλείει τη στάθμευση για τους υπόλοιπους κατοίκους.

IMG 049e29eab9ea4874380076041dd1f2b7 V

 

Επιπλέον, ένα αγροτικό όχημα, γεμάτο κλαδιά και σκουπίδια, παραμένει στο σημείο για πάνω από 7-8 χρόνια, κλείνοντας το πεζοδρόμιο.

Το πρόβλημα αυτό εντείνεται, καθώς το χωριό, παρά το ότι είναι σχεδόν άδειο και διαθέτει άφθονο χώρο για στάθμευση, αντιμετωπίζει περιορισμούς λόγω τέτοιων αυθαίρετων ενεργειών.

IMG 3d5ec10abaa6139962d8370a84d253d2 V

Οι πεζοί, γυναίκες με καρότσια και ηλικιωμένοι αναγκάζονται να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα, όπου κυκλοφορούν οχήματα μεγάλου όγκου και σε υψηλές ταχύτητες, αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Η ανάγκη των πεζών να κατεβαίνουν στον δρόμο για να συνεχίσουν τη διαδρομή τους τους εκθέτει σε πολλούς κινδύνους, καθώς δεν έχουν πάντα την ταχύτητα ή τα αντανακλαστικά για να αντιδράσουν σε διερχόμενα οχήματα.

Η κατάλληλη φροντίδα και ελεύθερη πρόσβαση στους δημόσιους χώρους δεν είναι μόνο θέμα ευγένειας αλλά και βασικό δικαίωμα, το οποίο χρειάζεται να διασφαλιστεί για την προστασία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

IMG 68494fae3dbea0d06836b47d6d39cb89 V

Παράλληλα στον δημόσιο αυτό χώρο, έχουν τοποθετηθεί αυθαίρετα υλικά οικοδομής.

IMG 3eb8fe5f2969132a397d36bd90bdaa9a V

Η ελεύθερη πρόσβαση στους δημόσιους χώρους είναι δικαίωμα όλων των πολιτών και πρεπει να αποφεύγονται παρόμοια περιστατικά που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στο χωριό.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στα social media: FacebookInstagramGoogle News, YouTube,  X  και  TikTok. Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.