HomeΑΓΡΟΤΙΚΑ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ

Εκτίμηση βροχοπτώσεων και θερμοκρασιών για τις επόμενες 14 ημέρες

Εκτίμηση βροχοπτώσεων και θερμοκρασιών για τις επόμενες 14 ημέρες

Τρίτη18 Απριλίου.

Αστάθεια κυρίως στα νησιά του Ιονίου τη δυτική Ελλάδα τη Μακεδονία τη Θράκη το βόρειο ανατολικό Αιγαίο και ενδεχομένως ορεινά κυρίως τμήματα της κεντρικής Στερεάς και της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας. Αξιόλογα τα φαινόμενα σε αρκετές περιοχές της κεντρικής ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και ορεινών της δυτικής Ελλάδας. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά κατά μέσο όρο από 3 έως 20/23 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερες στα νησιωτικά τμήματα.

 

Τετάρτη 19 Απριλίου.

Τοπικές μπόρες τις θερμές ώρες της ημέρας σε όλη τη δυτική Ελλάδα τα ορεινά της Μακεδονίας την Θράκη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και ενδεχομένως σε υπόλοιπα ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα. Πιθανώς αξιόλογα η έντονα φαινόμενα στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Θερμοκρασία από 4 έως 21 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά λίγο χαμηλότερες στα νησιωτικά τμήματα.

 

Πέμπτη 20 Απριλίου.

Συνεχίζεται η αστάθεια τις θερμές ώρες της ημέρας στην Θράκη και ορεινά τμήματα της δυτικής Ελλάδας της Μακεδονίας και νησιών του ανατολικού Αιγαίου και του Ιονίου. Θερμοκρασία από 3 έως 22 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά χαμηλότερη στα νησιωτικά.

 

Παρασκευή 21 Απριλίου.

Αστάθεια τις θερμές ώρες της ημέρας σε όλες τις περιοχές της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα και πιθανώς σε νησιά του Ιονίου. Φαινόμενα αξιόλογα η έντονα κατά τόπους στην Ήπειρο τη Θεσσαλία τη Μακεδονία το εσωτερικό της βόρειας Στερεάς και της βόρειας Πελοποννήσου. Θερμοκρασία από 4 έως 20 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά έως 23 με 24 στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ενώ χαμηλότερη στα υπόλοιπα νησιώτικα.

 

Σάββατο 22 Απριλίου.

Αστάθεια τις θερμές ώρες της ημέρας σε όλα τα ηπειρωτικά μακριά από τη θάλασσα ενώ πολύ λιγότερα θα είναι τα φαινόμενα στις Σποράδες την Εύβοια τη Θράκη και τα νησιά του Ιονίου οπως και τα ορεινά της Κρήτης. Ενδεχομένως ισχυρά φαινόμενα σε ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασία από 5 έως 16 με 18 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά έως 20 με 22 στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

 

Κυριακή 23 Απριλίου.

Αστάθεια τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και ενδεχομένως λίγα φαινόμενα να σημειωθούν και σε περιοχές όπως στη βόρεια Κρήτη. Θερμοκρασία από 5 έως 20/23 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά λίγο χαμηλότερες στα ανατολικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

 

Δευτέρα 24 Απριλίου.

Περιορισμένη αστάθεια κυρίως στη Μακεδονία την Ήπειρο και τα ορεινά της Θεσσαλίας της βόρειας Στερεάς της Πελοποννήσου και της Θράκης. Πιθανότητα λίγων φαινομένων και για τη βόρεια Κρήτη. Θερμοκρασία από 5 έως 16 με 18 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά έως 20 με 21 στα δυτικά την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

 

Τρίτη 25 Απριλίου.

Περιορισμένη αστάθεια στα ορεινά της Μακεδονίας της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας της Ηπείρου της κεντρικής Στερεάς και της κεντρικής Πελοποννήσου τις θερμές ώρες της ημέρας. Θερμοκρασία από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά λίγο υψηλότερη στα Δωδεκάνησα.

 

Τετάρτη 26 Απριλίου.

Περιορισμένη αστάθεια τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της Ηπείρου της Πελοποννήσου της δυτικής Στερεάς της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Θερμοκρασία από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά λίγο υψηλότερη στα Δωδεκάνησα.

 

Αρκετά σημαντική αλλαγή του καιρού στις 16 με 19 Απριλίου ,πρόσκαιρη βελτίωση στη συνέχεια ενώ δεύτερη περίοδος αστάθειας θα σημειωθεί από τις 21 έως τις 23 του μήνα. Στη συνέχεια θα υπάρξει περιορισμός της αστάθειας τουλάχιστον μέχρι τις 26 Απριλίου αλλά δεν θα σταματήσει αυτή. Οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται σε κανονικά και πρόσκαιρα τις ημέρες της αστάθειας και κάτω από τα κανονικά επίπεδα καθιστώντας τον μήνα ψυχρότερο τουλάχιστον 1 με 1,5 βαθμούς Κελσίου από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Θα επηρεαστούν περισσότερο τα ηπειρωτικά τμήματα και πολύ λιγότερο τα νησιωτικά. Κλασική περίπτωση ανοιξιάτικης αστάθειας αν και ακόμα οι θερμοκρασίες δεν έχουν ανέβει στα κανονικά επίπεδα.

 

 

 

Όπως έχουμε πει χιλιάδες φορές τοπικές προγνώσεις για κάθε χωριό και κάθε πόλη δεν υφίσταται στη μετεωρολογία. Όσο πλησιάζουμε στις δύο ή τρεις ημέρες μπορούμε να έχουμε κάποιες λίγο πιο αναλυτικές πληροφορίες για τις πιθανές περιοχές ανάπτυξης καταιγίδων. 

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.