HomeΥΓΕΙΑΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

8 τρόφιμα που δεν πρέπει να τα ξαναζεσταίνετε σε φούρνο μικροκυμάτων

8 τρόφιμα που δεν πρέπει να τα ξαναζεσταίνετε σε φούρνο μικροκυμάτων

Aνεξάρτητα από το πόσο νόστιμο και υγιεινό είναι το φρεσκοπαρασκευασμένο γεύμα σας, μπορεί να χάσει τα οφέλη του για την υγεία και ακόμη και να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση εάν το ξαναζεστάνετε σε φούρνο μικροκυμάτων.

 

Σέλερι

202401211109577602

Το σέλερι είναι εξαιρετικό συστατικό για σούπα αλλά μόνο μέχρι τη στιγμή που μπει σε φούρνο μικροκυμάτων. Περιέχει νιτρικά άλατα που μετατρέπονται σε τοξικά νιτρώδη και καρκινογόνες νιτροζαμίνες μετά το ζέσταμα.

Αυγά

201711281150361981

Πραγματικά αμφιβάλλουμε αν ξαναζεσταίνετε τα τηγανητά αυγά ή την ομελέτα σας, αλλά θα θέλαμε να σας προειδοποιήσουμε ούτως ή άλλως: μετά το ζέσταμα, τα αυγά γίνονται τοξικά.

 

 

Είναι καλύτερα να τα προσθέσετε στο σάντουιτς ή τη σαλάτα σας καθώς δεν θα χρειαστεί να τα ξαναζεστάνετε ή να τα πετάξετε.

Σπανάκι

202401211111068904

Πολλοί άνθρωποι που ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή λατρεύουν το σπανάκι επειδή περιέχει πολλές βιταμίνες και μέταλλα. Όμως, είναι γεμάτο νιτρικά άλατα που γίνονται νιτρώδη και νιτροζαμίνες μετά το ζέσταμα σε φούρνο μικροκυμάτων.

Προσθέστε σπανάκι σε smoothies, σάντουιτς ή σαλάτες και απολαύστε τα μέγιστα οφέλη του.

Μανιτάρια

202002201748324813

Τα μανιτάρια είναι πολύ δύσκολα: παρά την υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και αμινοξέα, δεν χωνεύονται καλά τις περισσότερες φορές. Και αν ξαναζεστάνετε το ριζότο μανιταριών που σας έχει απομείνει, το πρόβλημα θα γίνει ακόμα χειρότερο: η πρωτεϊνική σύνθεση των μανιταριών αλλάζει και αυτό προκαλεί στομαχόπονο και φούσκωμα στο στομάχι.

 

 

Εάν δεν θέλετε να πετάξετε το πιάτο με τα μανιτάρια που σας έχουν απομείνει, βάλτε το στο ψυγείο και φάτε το την επόμενη μέρα αφού το ξαναζεστάνετε σε θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη 70°C. Αλλά η καλύτερη χρήση για τα μανιτάρια που έχουν απομείνει είναι να φτιάξετε μια σάλτσα ζυμαρικών με αυτά ή να τα προσθέσετε σε μια σαλάτα.

Πατάτες

202401211112046480

Εντελώς απροσδόκητα, οι πατάτες είναι επίσης στη μαύρη λίστα. Οι ξαναζεσταμένες πατάτες χάνουν τη γεύση και τα οφέλη για την υγεία τους και μπορούν ακόμη και να γίνουν αιτία αλλαντίασης εάν φυλάσσονται σε αλουμινόχαρτο σε θερμοκρασία δωματίου.

Είναι καλύτερα να φάτε αμέσως πουρέ και τηγανιτές πατάτες. Αν σας περισσεύουν βραστές πατάτες, θα πρέπει να τις προσθέσετε σε σαλάτα.

Κοτόπουλο

202401211113103647
 

Όταν ξαναζεσταίνετε πιάτα με κοτόπουλο, η σύνθεση πρωτεΐνης αλλάζει και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την πέψη. Επομένως, είναι καλύτερα να προσθέσετε το κοτόπουλο που έχει απομείνει σε μια σαλάτα ή ένα σάντουιτς.

 

 

Παντζάρια

202401211114242231

Το παντζάρι εξακολουθεί να έχει τα οφέλη του για την υγεία ακόμα και σε μια σούπα. Αλλά δεν συνιστάται να το ξαναζεστάνετε, καθώς τα παντζάρια είναι επίσης γεμάτα νιτρικά άλατα. Το φρέσκο παντζάρι είναι το πιο υγιεινό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε smoothie ή σαλάτα.

Ρύζι

202401211115057745

Το ρύζι είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και αμινοξέα, αλλά περιέχει επίσης σπόρια βακτηρίων που επιβιώνουν ακόμη και μετά το μαγείρεμα. Εάν το ρύζι αφεθεί σε θερμοκρασία δωματίου μετά την παρασκευή του, τα βακτήρια θα πολλαπλασιαστούν και αυτό μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση. Το ξαναζέσταμα δεν λύνει το πρόβλημα, επομένως είναι καλύτερα να φάτε το ρύζι αμέσως ή να το βάλετε στο ψυγείο μέσα σε μια ώρα από το μαγείρεμα και να το κρατήσετε εκεί μέχρι την επόμενη μέρα.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagram, Google News, YouTube και Twitter.

 

Πηγή: toftiaxa.gr