6ο Τaratsa Film Festival Λάρισας και οι ταράτσες της Λάρισας φιλοξενούν ταινίες με φόντο τα αστέρια

HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

6ο Τaratsa Film Festival Λάρισας και οι ταράτσες της Λάρισας φιλοξενούν ταινίες με φόντο τα αστέρια

Μπορεί η Λάρισα να έχει τον τίτλο της πόλης του καφέ και της διασκέδασης, μπορεί η επιλογή να την επισκεφτείς προς τους καλοκαιρινούς μήνες να αποτελεί έναν μικρό «Γολγοθά» λόγω της αφόρητης ζέστης της ωστόσο, το 6ο Τaratsa Film Festival Λάρισας υπόσχεται να σε κάνει να την δεις με άλλο μάτι και να το τολμήσεις…

Η ερώτηση «Πόσα σινεμά χωράνε οι ταράτσες της Λάρισας;» αποτελεί πλέον σήμα κατατεθέν για την έναρξη του μεγάλου κινηματογραφικού φεστιβάλ στην πόλη της Λάρισας. Το “Τaratsa Film Festival” παραμένει πιστό στο ραντεβού του και τη φετινή χρονιά με τους σινεφίλ και φίλους του υπαίθριου σινεμά της πόλης. Προβολές ταινιών από ψηλά με θέα τα αστέρια, εκεί που το πρώτο καλοκαιρινό αεράκι φυσά και πλήθος κόσμου, έχοντας αγκαλιά μια μπύρα, καλή παρέα, τον έρωτα του… αποκτά  νόημα. Για έκτη χρονιά οι ταράτσες θα πάρουν και πάλι ζωή αφού έρχεται το 6ο Τaratsa Film Festival άκρως ανανεωμένο με περισσότερες ταράτσες τόσο στην Λάρισα όσο και στην υπόλοιπη Θεσσαλία.

Η μεγάλη συμμετοχή εθελοντών, η αγάπη και το μεράκι για την «τέχνη» της Ταράτσας είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που έχουν συνδράμει στην επιτυχία του Φεστιβάλ στην Λάρισα τα τελευταία χρόνια παρά τις δυσμενείς συνθήκες. Την περσινή χρονιά μάλιστα το Τaratsa Film Festival φιλοξενήθηκε στις ταράτσες του «Καφενείον η Γη», «Κλίμαξ» και «ΙΕΚ ΑΚΜΗ».

1-5 Ιουλίου οι ταράτσες της Λάρισας γεμίζουν κόσμο.  

Κάθε χρόνο ως είθισται προβάλλονται οι βραβευμένες ταινίες από το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβαλ Ταινιών Μικρού Μήκους -Artfools- Λάρισας και για πρώτη χρονιά φέτος, θα δούμε ταινίες από το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδας. Θα υπάρχουν παράλληλες δράσεις όπως αφιερώματα από γνωστούς σκηνοθέτες και δημιουργούς, τους οποίους θα έχουμε την τιμή να τους έχουμε τις ημέρες εκείνες και να μιλήσουν για τις ταινίες τους. Όπως είναι ήδη γνωστό, το Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και στόχος είναι να «ταξιδέψουν» ταινίες άλλων Φεστιβάλ στη Θεσσαλία.

 

Διαβάστε όλα τα νέα του tirnavospress.gr, μπορείτε να μας βρείτε και να μας ακολουθήσετε στο FacebookInstagramYouTubeGoogle News και Twitter.

 

 

πηγή