HomeΘΕΣΣΑΛΙΑ

570+ έργα για τη Θεσσαλία του 2030

570+ έργα για τη Θεσσαλία του 2030

Η Θεσσαλία αποτελεί την κεντρικότερη περιφέρεια της χώρας, με ιστορική κινητήρια δύναμή της έναν ισχυρό πρωτογενή τομέα. Ταυτόχρονα, όμως, ενισχύει την παρουσία της στον τομέα των υπηρεσιών και ιδίως στον τουρισμό.

 

Μπόρεσε, έτσι, να αντισταθεί στις αλλεπάλληλες κρίσεις που αντιμετώπισε η χώρα. Και σήμερα ανακάμπτει, έχοντας αυξήσει το τοπικό ΑΕΠ και καταπολεμώντας την ανεργία. Ακριβώς αυτός ο δυναμισμός του τόπου και των ανθρώπων του είναι που προδιαγράφει και το αισιόδοξο μέλλον ολόκληρης της περιοχής.
Στον αγροτικό κλάδο, έχουν ήδη τεθεί σε τροχιά υλοποίησης όλα τα κρίσιμα αρδευτικά έργα. Ανάμεσά τους, το φράγμα της Μεσοχώρας και το φράγμα του ποταμού Ενιπέα Φαρσάλων, όπως και τα δίκτυα του Ταυρωπού και της Υπέρειας Λάρισας. Ενώ, παράλληλα, εξελίσσεται και
ο συνολικός εκσυγχρονισμός του μοντέλου παραγωγής.

Με πιο εμβληματική πρωτοβουλία αυτήν της αγρο-ενέργειας. Μία πρωτοποριακή εφαρμογή η οποία με ένα πρότυπο φωτοβολταϊκό πάρκο στα αρδευτικά κανάλια θα εξασφαλίζει πράσινη, φτηνή και καθαρή ενέργεια σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.
Στον τομέα των οδικών συνδέσεων, ο αυτοκινητόδρομος Ε65 αποτελεί τον κορμό της συγκοινωνιακής υποδομής της Κεντρικής Ελλάδας, που τώρα επεκτείνεται με την κατασκευή και του τμήματος Τρίκαλα – Εγνατία. Αναδεικνύεται, με αυτόν τρόπο, ο κρίσιμος γεωγραφικός
ρόλος της Περιφέρειας, ώστε να καταστεί πραγματικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
Αναβαθμίζονται, επίσης, όλες οι κρίσιμες υποδομές. Σύντομα θα παρουσιαστεί το σχέδιο αξιοποίησης του αεροδρομίου στη Νέα Αγχίαλο σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Όπως και του λιμανιού του Βόλου, του τρίτου μεγαλύτερου εμπορικού λιμένα της χώρας. Στόχος, η
Μαγνησία να αναδειχθεί σε διεθνή κόμβο μεταφορών, με έμφαση στη διακίνηση αγροκτηνοτροφικών και διατροφικών προϊόντων.
Την ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, αλλά και την προσέλκυση επενδύσεων, που θα δημιουργήσουν νέες και καλές θέσεις εργασίας, υπηρετεί ο Αναπτυξιακός Νόμος. Και ήδη στο πλαίσιό του πραγματοποιούνται, τώρα, σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις
και μεγάλα στρατηγικά επιχειρηματικά προγράμματα στον τομέα της ενέργειας και του τουρισμού.
Διαμορφώνουμε, όμως, και καλύτερες συνθήκες στην καθημερινότητα των πολιτών: Το Νοσοκομείο της Λάρισας αποκτά ένα ακόμη νέο κτίριο και σύντομα θα αναβαθμιστούν τα Νοσοκομεία Τρικάλων, Καρδίτσας και Βόλου. Αλλά θα αναβαθμιστούν και όλα τα τοπικά
Κέντρα Υγείας. Ενώ στην Παιδεία ανακαινίζονται όλες οι σχολικές μονάδες. Θα κατασκευαστεί ακόμη νέα Φοιτητική Εστία. Και οι πολυτεχνικές σχολές θα αποκτήσουν νέες εγκαταστάσεις.
Και όχι μόνο. Γιατί τα έργα που προωθούνται έρχονται να καλύψουν διαχρονικές ανάγκες σε όλους τους τομείς: από τις μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων Δυτικής Θεσσαλίας, μέχρι τα δικαστικά μέγαρα σε Βόλο, Καρδίτσα και Τρίκαλα. Και, ασφαλώς, αφορούν και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. Με προτεραιότητα την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου της Λάρισας και την κατασκευή του πρωτοποριακού μουσείου της Αργούς στο Βόλο.
Όλα αυτά, ενώ διεκδικούμε να ενταχθεί ο Όλυμπος στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο.
Συμπερασματικά, με ένα συνεκτικό και ρεαλιστικό σχέδιο περισσότερων από 570 έργων δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της Θεσσαλίας. Ώστε να γίνει μία εξωστρεφής περιφέρεια με επάρκεια πόρων για την οικονομική της πρόοδο. Για την ενίσχυση της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η κεντρική περιφέρεια της χώρας μπαίνει, έτσι, οριστικά σε τροχιά αναδημιουργίας. Σε αυτή την πορεία ανάκαμψης και προόδου, θα είμαστε πάντα δίπλα στους συμπολίτες μας. Η Ελλάδα αλλάζει. Η Θεσσαλία, η Λάρισα, η Καρδίτσα, ο Βόλος, τα Τρίκαλα και οι Σποράδες αλλάζουν. Μαζί προχωρούμε μπρoστά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.