4ος Καλλιτεχνικός και Συγγραφικός Διαγωνισμός

HomeΠΑΙΔΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

4ος Καλλιτεχνικός και Συγγραφικός Διαγωνισμός

«Τα Αρχεία διηγούνται ιστορίες και ζωγραφίζουν… για τον ξεριζωμό και την προσφυγιά, 1922-2022»

Η επικαιρότητα ήρθε δυστυχώς να μας θυμίσει ότι είναι σκληρότερη από τις αναμνήσεις. Γεμίσαμε εικόνες καταστροφής, πόνου, αλλά ταυτόχρονα ελπίδας και αλληλεγγύης. Καλούμε τους μαθητές να περιγράψουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους με αφορμή τον καταστροφικό σεισμό της Τουρκίας και της Συρίας και με έμπνευση από τα σαράντα οκτώ τεκμήρια που βρίσκονται στη σελίδα της υπηρεσίας στο facebook «Γενικά Αρχεία του Κράτους-Αρχεία Ν. Λάρισας», στο άλμπουμ «Τεκμήρια 4ου διαγωνισμού».

Ειδικά φέτος, έχουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν υλικό και στην «Ψηφιακή Πύλη Αρχείων για το 1922» https://archives1922.gak.gr/ η οποία χαρτογραφεί τις διαθέσιμες αρχειακές πηγές που καταγράφουν τη Μικρασιατική Καταστροφή και την αποκατάσταση των προσφύγων. Επιλέγοντας τους Αρχειακούς Φορείς «Γενικά Αρχεία του Κράτους – Τμήμα Λάρισας» και «Γενικά Αρχεία του Κράτους – Αρχειοφυλακείο Αγιάς»  θα περιηγηθούν στα αρχεία των συλλογών μας που αναφέρονται σε αυτή την ταραγμένη περίοδο.

Η πρόσκληση του διαγωνισμού και οι οδηγίες συμμετοχής βρίσκονται στα σχολεία, και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν διευκρινίσεις στο [email protected] και στο 2410 281425.

Περιμένουμε με χαρά να ανακαλύψουμε την σύγχρονη δημιουργική ματιά στην τοπική ιστορία από τους νέους συγγραφείς και καλλιτέχνες.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

Σχετικές Εικόνες:

Verified by MonsterInsights