4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου – Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021

HomeΤΥΡΝΑΒΟΣ

4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου – Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας συμμετέχει το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα περιβάλλοντος και εναλλακτικής μετακίνησης όπως τα ΜΜΜ, ποδήλατα αλλά και με τα πόδια τους.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Το θέμα που επιλέχθηκε για το 2021 είναι «Είμαστε Υγιείς και Ασφαλείς με τη Βιώσιμη Κινητικότητα». Η επιλογή για το φετινό θέμα αποδίδει φόρο τιμής στις δυσκολίες που βίωσε η Ευρώπη – και ο κόσμος – καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19.

Για αυτό το λόγο την Πέμπτη 23/9 οι μαθητές της ΣΤ τάξης του Δημοτικού πήγαν  στο σχολείο με τα ποδήλατα τους και στη συνέχεια με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών της τάξης τους έκαναν μικρές διαδρομές μέσα στη πόλη, έμαθαν βιωματικά κανόνες για την ασφαλή μετακίνηση με το ποδήλατο στην πόλη και έκαναν ασκήσεις δεξιοτεχνίας.

Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, με αφορμή και την ημέρα Αθλητισμού, οι μαθητές μικρότερων τάξεων έκαναν παιχνίδια κρυμμένου θησαυρού και διαδρομές κοντά στο σχολείο, ασκήθηκαν και ήρθαν πιο κοντά στη φύση.