4 νεκροί μετανάστες ανοιχτά της Χίου μετά από επεισόδιο με το Λιμενικό – δεκάδες τραυματίες και αγνοούμενοι

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ του Λιμενικού και σκάφους παράτυπων μεταναστών το βράδυ της Τρίτης (03.02) στην παραλία Μυρσινιδίου της Χίου.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας, υπάρχουν τέσσερις νεκροί μετανάστες.

Παράλληλα, δύο στελέχη του Λιμενικού, καθώς και 18 μετανάστες που έχουν τραυματιστεί, έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου. Μεταξύ των τραυματιών, είναι επτά παιδιά και μια έγκυος γυναίκα. Συνολικά, 24 μετανάστες έχουν διασωθεί.

Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με τη συμμετοχή του Λιμενικού και της Αεροπορίας, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για αγνοούμενους, σύμφωνα με τους διασωθέντες.

Στο σημείο βρίσκονται τέσσερα πλωτά του Λιμενικού Σώματος, ένα ιδιωτικό σκάφος, επιβαίνοντες ιδιώτες δύτες, ενώ υπάρχει και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Από το ΕΚΑΒ έγινε γνωστό ότι υπήρξε αμέσως ανταπόκριση με πέντε ασθενοφόρα. Το υπουργείο Ναυτιλίας σημείωσε ότι πρόκειται για ένα ταχύπλοο σκάφος, το οποίο είχε προχωρήσει σε επικίνδυνους ελιγμούς.

πηγή: ertnews.gr