HomeΕΛΛΑΔΑ

2023: Η χρονιά που σημαδεύτηκε από μεγάλες τραγωδίες, φονικές φωτιές και πλημμύρες – Ανασκόπηση μέσα από ένα βίντεο 5,5 λεπτών

2023: Η χρονιά που σημαδεύτηκε από μεγάλες τραγωδίες, φονικές φωτιές και πλημμύρες – Ανασκόπηση μέσα από ένα βίντεο 5,5 λεπτών

Το 2023 σημαδεύτηκε από μεγάλες τραγωδίες, φονικές φωτιές και πλημμύρες με κορυφαίο γεγονός το δυστύχημα στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Το καλοκαίρι του 2023 μεγάλες φωτιές ξέσπασαν σε όλη την Ελλάδα και για μέρες έκαιγαν περιοχές της Ρόδου, της Αττικής και του Έβρου, ενώ πλημμύρες σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές.

Η κακοκαιρία Daniel, προκάλεσε ανεπανόρθωτες καταστροφές σε όλη τη Θεσσαλία, μετατρέποντας τον κάμπο σε μια απέραντη λίμνη, ενώ η Λίμνη Κάρλα πενταπλασίασε το μέγεθος της με αποτέλεσμα χιλιάδες στρέμματα να είναι μέχρι και σήμερα κάτω από το νερό.

Ωστόσο, αυτό που σημάδεψε το 2023 ήταν το μοιραίο ατύχημα στα Τέμπη όταν συνέβη μετωπική σύγκρουση μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας της Hellenic Train με μια εμπορική αμαξοστοιχία.

Η σφοδρή σύγκρουση, ο εκτροχιασμός και η ανάφλεξη των συρμών προκάλεσε τον θάνατο 57 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 85. Πρόκειται για το πιο θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έχει καταγραφεί στην Ελλάδα.

 

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.

πηγή

COMMENTS