1ος Μαθητικός Οικονομικός Διαγωνισμός του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

HomeΠΑΙΔΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

1ος Μαθητικός Οικονομικός Διαγωνισμός του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Οι μαθητές της Α’ τάξης του Γυμνασίου Αργυροπουλίου – «Ηλώνη» συμμετείχαν στον 1ο Μαθητικό Οικονομικό  Διαγωνισμό του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με θέμα «Οικογενειακός Προϋπολογισμός και Βιωσιμότητα».

 

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου μέσω της  πλατφόρμας google forms.

Το περιεχόμενο του διαγωνισμού αποτελούνταν από ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής (15 ερωτήσεις) και από μια ερώτηση κριτικής σκέψης όπου οι μαθητές/-ήτριες που συμμετείχαν κλήθηκαν να αναπτύξουν σε ένα κείμενο 200 λέξεων την σκέψη τους σχετικά με το θέμα του μαθητικού διαγωνισμού. Ο συνδυασμός αυτός των τύπων ερωτήσεων εξασφαλίζει την αξιολόγηση τόσο του γνωστικού αντικειμένου όσο και την εξέταση της κριτικής τους σκέψης και της εύρεσης βιώσιμων λύσεων.

Η ύλη του μαθητικού διαγωνισμού περιλάμβανε:

Τους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης

Βασικές έννοιες οικογενειακού χρηματοοικονομικού προϋπολογισμού

Επιλογές και διλήμματα του καταναλωτή

Η προετοιμασία των μαθητών καθώς και η επίβλεψη τους κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού υλοποιήθηκε από τις καθηγήτριες του σχολείου μας,

Βλιώρα Παρασκευή, Οικιακής Οικονομίας &

Μάλλιου Βασιλική, Πληροφορικής

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

Σχετικές Εικόνες: