HomeΤΥΡΝΑΒΟΣ

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Σε λίγες μέρες ανοίγουν τα σχολεία.
Είναι αυτονόητη υποχρέωση του κάθε Δήμου να βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών , υποχρέωση που γίνεται ιερό καθήκον όταν η συζήτηση φτάνει στην εκπαίδευση και τα παιδιά μας, ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία.
Τα μέτρα που ακούσαμε μέχρι σήμερα αφορούν τα Δημοτικά καταστήματα και είμαστε στο σκοτάδι όσα αναφορά την προετοιμασία για το άνοιγμα των σχολείων.
Αναρωτιόμαστε και αγωνιούμε για την κατάσταση και για την προετοιμασία γι αυτό θέτουμε και ορισμένα ερωτήματα περιμένοντας απάντηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ή με κάποια ανακοίνωση από την Δ.Α.
1. Έχουμε επάρκεια αντισηπτικών για όλα τα σχολικά συγκροτήματα;
2. Θα γίνεται θερμομέτρηση στην είσοδο των σχολείων όπως κάνετε τώρα στο Δημαρχείο;
3. Υπάρχει σκέψη για αγορά και τοποθέτηση θερμικών καμερών ή θερμικών πυλών στα σχολεία; Κάποιοι Δήμοι το έχουν κάνει. Ένα μέτρο που θα δίνει αίσθημα ασφάλειας σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

4. Πότε ολοκληρώνεται η διαδικασία για την πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού καθαριότητας , που θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των συναρμόδιων Υπουργείων.

5. Προγραμματίστηκε η αγορά μασκών;

6. Αποφασίστηκε οργανόγραμμα – πρόγραμμα των τακτικών απολυμάνσεων των σχολικών συγκροτημάτων και των δημοτικών κτιρίων.

7. Έχουν επιλεγεί χώροι πρόσθετοι δημοτικοί ή άλλοι για σχολική χρήση αν χρειαστεί;

Πιστεύουμε ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να λειτουργήσει με σχέδιο, προγραμματισμό, ταχύτητα μιας και μας μένει λίγος χρόνος , καθώς και οι υπηρεσίες με αυταπάρνηση θα λέγαμε πέρα και πάνω από τις αντικειμενικές τους δυνάμεις ιδιαίτερα σ΄ αυτήν την περίοδο της πανδημίας.
ΣΥΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

COMMENTS