HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κέλλας: «Η Ελλάδα μεγαλώνει»

Κέλλας: «Η Ελλάδα μεγαλώνει»

«Η κύρωση των Συμφωνιών για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με την Ιταλία και Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με την Αίγυπτο καθώς και η απόφαση για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια συνιστούν ιστορικά επιτεύγματα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη

Τα παραπάνω δήλωσε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, έπειτα από την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή για τη Συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αίγυπτο, προσθέτοντας:

«Καταρχήν, εμπεδώνεται το διεθνές δίκαιο και ενισχύονται η περιφερειακή σταθερότητα και συνεργασία επί τη βάσει της νομιμότητας και της καλής γειτονίας, ενώ ανακόπτεται ο τουρκικός επεκτατισμός και καταρρίπτεται δια παντός το ανυπόστατο αφήγημα του Ερντογάν περί “γαλάζιας πατρίδας”. Οι παράνομες επιδιώξεις Άγκυρας-Τρίπολης εξουδετερώθηκαν πλήρως και η Τουρκία έχει περιέλθει σε απομόνωση.  

Η χώρα μας διασφαλίζει τα κυριαρχικά δικαιώματά της σε δύο ζώνες 114.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων συνολικά, που προκύπτουν βάσει των δύο συμφωνιών, ενώ διατηρεί ενεργά τα κυριαρχικά δικαιώματά της ανατολικά του 28ου και δυτικά του 26ου Μεσημβρινού.

Η πατρίδα μας μεγαλώνει και συμβάλλει στην εδραίωση πολυεπίπεδης διαπεριφερειακής συνεργασίας, τόσο με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, το Ισραήλ και την Αίγυπτο, όσο και με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία».

Επιπλέον, ο Λαρισαίος πολιτικός, αναφορικά με την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία και να ψηφίσει «παρών», τόνισε: 

«Σε μία περίοδο, κατά την οποία η Ελλάδα αποκαθιστά τη διεθνή νομιμότητα και αποκτά κύριο και κυρίαρχο ρόλο στη διεθνή συνεργασία της διαπεριφέρειάς μας, είναι αδιανόητο η προηγούμενη κυβέρνηση και ο τέως πρωθυπουργός να μην στέλνουν προς πάσα κατεύθυνση μήνυμα εθνικής ενότητας. Τους παραδίδουμε στην ιστορία».  

COMMENTS