HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ε. Λιακούλη μαζί με τους κτηνοτρόφους σε ετοιμότητα, για το καταρροϊκό πυρετό»

Άκρως ανησυχητικά είναι τα νέα κρούσματα καταρροϊκού πυρετού, που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, με τους κτηνοτρόφους της περιοχής του Τυρνάβου να βρίσκονται στις επάλξεις, ζητώντας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  ενημέρωση, ελέγχους και αν συμβεί το …μοιραίο, δωρεάν εμβολιασμούς για τα ζώα τους.

 

Υπό το πρίσμα αυτής της άκρως δυσμενούς εξέλιξης, δεν θα μπορούσε να λείπει από το πλάι τους η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία άμεσα κατέθεσε γραπτή ερώτηση προς τον κ. Μάκη Βορίδη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Επειδή ‘’κάηκαν με τον χυλό, – απολύτως δικαιολογημένα – φυσάν και το γιαούρτι’’ οι κτηνοτρόφοι του Τυρνάβου ν. Λάρισας σε σχέση με το πάντα φλέγον ζήτημα του καταρροϊκού πυρετού για το ζωικό τους κεφάλαιο· θέμα για το οποίο σας έχω ξανα-απασχολήσει με την από 2/4/2020-5378 γραπτή ερώτησή μου, η οποία παραμένει αναπάντητη μάλλον λόγω …αυξημένης δραστηριότητας του Υπουργείου σας…».

 

Υπενθυμίζεται πως 164 οικογένειες κτηνοτρόφων της περιοχής παραμένουν εγκλωβισμένες και σε κατάσταση «οικονομικής ασφυξίας», αφού από το …μακρινό 2014 δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμη για το ζωικό κεφάλαιο που έχασαν τότε λόγω καταρροϊκού πυρετού, με ευθύνη που βαρύνει ευθέως τόσο την προηγούμενη, όσο και τη νυν πλέον ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις της τελευταίας.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, η βουλευτής Λάρισας και δεδομένου ότι θα πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί το ανάλογο του 2014, ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό για το αν προτίθεται να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τον περιορισμό της νόσου, να παρέχει δωρεάν εμβολιασμούς, λόγω του δυσβάστακτου κόστους τους, όπως επίσης και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα καταβολής των …περιλάλητων αποζημιώσεων του 2014

COMMENTS