Χ. Μάμμος Προς  Δήμαρχο Τυρνάβου Γιάννη Κόκκουρα-”Να σταματήσει η απαξίωση του Αμπελώνα”

HomeΤΟΠΙΚΑ

Χ. Μάμμος Προς Δήμαρχο Τυρνάβου Γιάννη Κόκκουρα-”Να σταματήσει η απαξίωση του Αμπελώνα”

 

Απάντηση του πρώην αντιδημάρχου Τυρνάβου για το θέμα με τις απολυμάνσεις στον Αμπελώνα.

Χ. Μάμμος-”Να σταματήσει η απαξίωση του Αμπελώνα”

”Καταρχήν οι παρεμβάσεις μου για το θέμα της πανδημίας στον Αμπελώνα γίνονται κατόπιν οχλήσεων εκατοντάδων συμπολιτών μου. Κατόπιν έρευνας λοιπόν σχετικά με τις απολυμάνσεις για την πανδημία στην πόλη μας έχω να δηλώσω τα εξής:

1. Σε τηλ. επικοινωνία με τον κ.καθηγητή που επικαλέστηκε ο δήμαρχος, μου ανέφερε ότι ναι μεν οι απολυμάνσεις σε εξωτερικούς χώρους δεν είναι απαραίτητοι αλλά είναι απαραίτητοι σε κλειστούς χώρους όπως δημοτικά καταστήματα καθώς επίσης σε κάδους απορριμμάτων και πέριξ αυτών. Όλοι οι κάτοικοι του Αμπελώνα γνωρίζουν πως δεν έχουν γίνει οι παραπάνω απαραίτητες απολυμάνσεις καθ όλη τη διάρκεια της έξαρσης του κορονοϊού μέχρι και σήμερα που ισχύει στην πόλη μας το τοπικό lockdown, όπως επίσης το δράμα που ζούμε όλοι μας με την μη έγκαιρη αποκομιδή των σκουπιδιών. Συνεπώς κ.Κόκουρα δεν πράξατε τα δέοντα όπως κακώς ισχυρίζεστε και μάλιστα με τόσο επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή μας. (Μέχρι και χθες ανακοινώθηκε νέο κρούσμα σε 45χρονη από την περιοχή μας και μην ξεχνάμε κ το θάνατο της άτυχης 81χρονης).

2. Οι άλλοι δήμαρχοι του νομού μας και όλης της χώρας που προέβησαν σε προληπτικές απολυμάνσεις εξωτερικών χώρων είναι σίγουρα πολύ πιο υπεύθυνοι, γιατί έδρασαν άμεσα για την προστασία των δημοτών τους και μπράβο τους(εκτός αν τους θεωρείτε ανεύθυνους). Και το έκαναν διότι έτσι προβλέπεται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι όταν υπάρχει ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοιού τότε γίνονται και απολυμάνσεις σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους. Συνεπώς δεν μπήκατε στον κόπο ούτε καν να διαβάσετε τις οδηγίες του ΟΕΔΥ. Μου θυμίζετε κάποιον που δεν είχε διάβασει το μνημόνιο αλλά το ψήφισε στη Βουλή.

3. Επικουρικά θα ήθελα να αναφέρω πρόσφατες (8 Αυγούστου) εξωτερικές προληπτικές απολυμάνσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης με εντολή του δημάρχου. Καθώς και παλαιότερες στην πόλη του Βόλου συνοδεία μάλιστα του Δημάρχου και οχήματος της πολιτικής προστασίας. Μην αποποιείστε λοιπόν των ευθυνών σας με παραπλανητικές δηλώσεις υπεκφυγής των υπηρεσιών σας προς τους δημότες. Σταθείτε δίπλα στα εκάστοτε προβλήματα τους με πράξεις ουσίας, όπως τόσοι άλλοι συνάδελφοί σας Δήμαρχοι σε όλη τη χώρα. Εκτός και αν εμείς έχουμε τον πιο έξυπνο Δήμαρχο και όλοι οι άλλοι που πραγματοποιούν κάθε μέρα ευρείες απολυμάνσεις ανά την επικράτεια είναι κατώτεροι της δικής σας επιχειρησιακής εμβέλειας!

Πόσο δε μάλιστα όταν αυτά έχουν να κάνουν με την υγεία όλων μας.

Κάντε λοιπόν τον καθήκον σας και μην φέρεστε με αίσθημα αδιαφορίας, εγκατάλειψης, απουσίας και υπεροψίας προς τους δημότες του Δήμου Τυρνάβου και ιδιαίτερα του Αμπελώνα, γιατί αν συνεχίσετε έτσι θα καταλήξετε πολιτικά ανεπιθύμητος για τον Αμπελώνα όπως και οι προκάτοχοί σας”.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΜΜΟΣ

Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Τυρνάβου

Σχετικές Εικόνες:

COMMENTS