Χρήστος Ζερεφός: «Είχε δίκιο ο Χαρδαλιάς -Καλώς δεν δόθηκε εντολή εκκένωσης στην Εύβοια»

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΛΛΑΔΑ

Χρήστος Ζερεφός: «Είχε δίκιο ο Χαρδαλιάς -Καλώς δεν δόθηκε εντολή εκκένωσης στην Εύβοια»

 

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ

O Χρήστος Ζερεφός σε δηλώσεις του σχετικά με την μεγάλη καταστροφή στην Εύβοια από τις πλημμύρες, υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις της Πολιτικής Προστασίας ήταν ορθές.

Μιλώντας στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ, ο ακαδημαϊκός τόνισε: «Καλώς δεν δόθηκε εντολή εκκένωσης. Εχει δίκιο ο κ. Χαρδαλιάς. Στο νερό ποτέ εκκένωση γιατί θα… πνιγούν οι άνθρωποι».

Η δήλωση του ακαδημαϊκού με σπουδές στην Γεωλογία και Μετεωρολογία, Καθηγητής της Φυσικής της Ατμόσφαιρας και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, έρχεται μετά την κριτική που δέχθηκε ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σχετικά με τη μη λειτουργία του 112.

Το πρωί της Δευτέρας, ο καθηγητής μίλησε επίσης στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ τονίζοντας επίσης ότι «το μόνο που θα μπορούσε ήταν να δοθεί μια γενική εντολή να ανεβούν οι άνθρωποι στις ταράτσες των σπιτιών, όπως κάνουν οι Γιαπωνέζοι». Και συμπλήρωσε ότι στις πολύ μεγάλες καταστροφές πολύ λίγα μπορεί να κάνει ο άνθρωπος και η Πολιτεία. «Στο νερό ισχύει η διάσωση από αέρος, εάν είναι δυνατόν- που συνήθως δεν είναι. Αλλιώς να ανέβουν σε ταράτσες ή ψηλούς ορόφους. Πρέπει να υπάρξει ένας πολεοδομικός κανονισμός, που τουλάχιστον στις περιοχές που δέχονται συνήθως μεγάλους όγκους νερού, να έχουν όλα τα διαμερίσματα πρόσβαση στις ταράτσες».
Ο κ. Ζερεφός επανέλαβε και αυτός ότι το φαινόμενο στην Εύβοια ήταν πολύ ακραίο, αφού έπεσε σε 4-5 ώρες όσο νερό πέφτει σε 7-8 μήνες στην Αθήνα, τόνισε όμως ότι «τα ακραία φαινόμενα θα είναι πιο συχνά στο μέλλον και θα έχουμε και άλλες Εύβοιες στο μέλλον, αν δεν μάθουμε από τα λάθη μας».

Αναδιμοσίευση του άρθρου από: iefimerida.gr

Σχετικές Εικόνες:

COMMENTS