ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΟΣ EΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ…

HomeΑΠΟΨΕΙΣ

ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΟΣ EΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ…

ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΟΣ EΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ…
Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε να αναπτύσσεται και στην περιοχή μας ένα δίκτυο εθελοντικών δράσεων σε διαφόρους τομείς. Από τον εθελοντικό καθαρισμό της περιοχής του Αϊ-Λια, το βάψιμο της γέφυρας στο Δαμάσι, τη φροντίδα του αρχαιολογικού χώρου ”Άργισσα” στα Δέντρα, τον καλλωπισμό του κλειστού γυμναστηρίου από το Γυμναστικό σύλλογο ή του γυμναστηρίου του Λυκείου από το σύλλογο Κρόνο, εθελοντικές αιμοδοσίες, δράσεις συλλόγων γονέων και κηδεμόνων στα σχολεία κ.α.
Καιρός ήταν ως πολίτες να κατανοήσουμε πως η μεμψιμοιρία και η γκρίνια από τον καναπέ, το καφενείο ή τα social δεν προσφέρει τίποτα σε κανέναν και ιδιαίτερα στο περιβάλλον στο οποίο ζούμε.
Η ενεργή συμμετοχή του πολίτη είναι απαραίτητο στοιχείο της σύγχρονης συνύπαρξης και η ανάπτυξη εθελοντικών δράσεων συμμετοχής είναι δείγμα υγείας και ζωντάνιας μιας τοπικής κοινωνίας. Είναι θετικό να βλέπεις ανθρώπους -πολίτες -δημότες να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες προσφοράς. Ακόμη πιο θετική είναι η μετάβαση μιας τοπικής κοινωνίας από τη νοοτροπία του «καταστρέφω και ρυπαίνω και μετά ο ίδιος φωτογραφίζω το αποτέλεσμα και διαμαρτύρομαι» στο «συμμετέχω και προσφέρω».
Μακάρι τέτοιες δράσεις να συνεχιστούν και να λάβουν ακόμη πιο οργανωμένη μορφή.
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, γρασίδι και υπαίθριες δραστηριότητες

Σχετικές Εικόνες:

COMMENTS