ΣΕΚ: Να καταβληθεί άμεσα και στο σύνολό της η ενίσχυση στους αιγοπροβατοτρόφους

HomeΕΛΛΑΔΑ

ΣΕΚ: Να καταβληθεί άμεσα και στο σύνολό της η ενίσχυση στους αιγοπροβατοτρόφους

  1. Για κωλυσιεργία του υπουργείου Οικονομικώνσχετικά με την πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης των 4 ευρώ ανά θηλυκό πρόβατο ή αίγα στους αιγοπροβατοτρόφους που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ).

Επιπλέον ο ΣΕΚ αναφέρει ότι το αρμόδιο υπουργείο σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζει και μείωση του ποσού ενίσχυσης ανά ζώο.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΚ:

«Έχουν περάσει σχεδόν 4 μήνες από την  αναγγελία  χορήγησης. της ενίσχυσης των 4 ευρώ ανά θηλυκό πρόβατο ή αίγα στους αιγοπροβατοτρόφους που επλήγησαν από την  πανδημία του κορoνοϊού και παρότι το ΥπΑΑΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν εγκρίνει την καταβολή της ενίσχυσης, το Υπουργείο Οικονομικών κωλυσιεργεί και σύμφωνα με πληροφορίες  εξετάζει και μείωση του ποσού ενίσχυσης ανά ζώο.

Οι δικαιούχοι αιγοπροβατοτρόφοι βλέπουν με έκπληξη ότι σε άλλους κλάδους, και ιδιαίτερα εκτός του πρωτογενούς τομέα, οι ενισχύσεις καταβλήθηκαν ήδη και μάλιστα με ταχύτερες διαδικασίες και εύλογα αναρωτιούνται.

 Γιατί το Υπουργείο Οικονομικών καθυστερεί την καταβολή της ενίσχυσης στους αιγοπροβατοτρόφους;

 Ο ΣΕΚ πολύ έγκαιρα έχει επισημάνει ότι η κτηνοτροφική παραγωγή της χώρας και ιδιαίτερα η αιγοπροβατοτροφία βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο και επιπρόσθετα, λόγω της επίδρασης της πανδημίας του κορονοϊού, οι αιγοπροβατοτρόφοι δέχτηκαν ένα  επιπλέον χτύπημα στο εισόδημα τους. 

Ζητάμε να καταβληθεί  άμεσα η ενίσχυση και στο σύνολό της»

Σχετικές Εικόνες:

COMMENTS