ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΕΔΔΗΕ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ- ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΕΔΔΗΕ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ- ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ 

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΔΔΗΕ

ΚΕΛΛΑΣ: ΤΡΕΞΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ κ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

 

«Κτηνοτρόφοι και αγρότες, που υπέβαλλαν αίτημα σύνδεσης στη ΔΕΗ, κάποιοι εντάχθηκαν και στο πρόγραμμα εξηλεκτρισμού, έχουν προκαταβάλει, μάλιστα, και το κόστος της σύνδεσης, περιμένουν δέκα και περισσότερους μήνες, για να συνδεθούν. Το ίδιο συμβαίνει και με εταιρείες και η επίσημη δικαιολογία είναι ότι δεν υπάρχουν στύλοι στην αγορά, για να τους προμηθευτεί η ΔΕΗ…Ζούμε στο 2020 και νομίζω ότι τέτοια επιχειρήματα δεν στέκουν.»

Τα παραπάνω επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά την ομιλία του στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, κ. Αναστάσιο Μάνο, προσθέτοντας:

«Η πραγματικότητα είναι ότι υπήρξαν ανάγκες τα προηγούμενα χρόνια, εξαιτίας καταστροφών, όπως στο Μάτι και στις πλημμύρες, καθώς και λόγω της κακοκαιρίας. Ωστόσο, χρειαζόμαστε περισσότερα κεφάλαια για τη συντήρηση του δικτύου. Ενδεικτικό είναι ότι το 2009 έγιναν επενδύσεις 500 εκ. ευρώ και το 2019 μόλις 148 εκ. ευρώ, ενώ χρειαζόμαστε περίπου 200 εκ. ευρώ σε ετήσια βάση, ώστε το δίκτυο να διατηρείται σε καλή κατάσταση».

Διακοπές ρεύματος στα παράλια

Ο Λαρισαίος πολιτικός ανέδειξε το μεγάλο θέμα των διακοπών ρεύματος στα παράλια του Νομού, τονίζοντας:

«Για δύο συνεχόμενα Σάββατα, όλο το απόγευμα έως αργά το βράδυ, τα παράλια της Λάρισας έμειναν χωρίς ρεύμα! Επί τέσσερις μήνες τα μαγαζιά ήταν κλειστά και οι καταστηματάρχες περίμεναν όλο αυτό το διάστημα, για να δουλέψουν. Μόλις άνοιξαν, όμως, υπέστησαν δύο μεγάλες διακοπές και μάλιστα Σάββατο βράδυ. Είναι δυνατόν; Καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη ζημιά έπαθαν;».

Περιφερειακή Διεύθυνση ΔΕΔΔΗΕ στη Λάρισα

Επιπλέον, ο κ. Κέλλας ζήτησε την αναβάθμιση του καταστήματος του ΔΕΔΔΗΕ Λάρισας σε διεύθυνση, σημειώνοντας:

«Η Λάρισα είναι έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας καθώς και γεωγραφικό κέντρο της χώρας. Δεν είναι δυνατόν, όταν προκύπτουν προβλήματα, που πρέπει να λυθούν σε επίπεδο διεύθυνσης, να εξυπηρετούμαστε από τη Λαμία! Μπορείτε να μεταφέρετε την Περιφερειακή Διεύθυνση από τη Λαμία ή να δημιουργήσετε μία νέα με έδρα τη Λάρισα.»  

Εμπόδια στη λειτουργία των φωτοβολταϊκών

Περαιτέρω, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ εστίασε στα ζητήματα, που απασχολούν τους ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών, υπενθυμίζοντας πως και αυτοί ζημιώνονται από τις διακοπές ρεύματος, ενώ υπογράμμισε πως η τιμή της κιλοβατώρας θα έπρεπε να οριστικοποιείται με τη δήλωση ετοιμότητας και όχι με την ηλέκτριση του πάρκου, δίδοντας έμφαση, τόσο στις καθυστερήσεις και στην ανάγκη επικαιροποίησης των εσωτερικών διαδικασιών αδειοδότησης φωτοβολταϊκών, όσο και στη δυνατότητα επιτάχυνσης των συνδέσεων μέσω πραγματοποίησης μελετών και έργων δικτύου από πιστοποιημένους επαγγελματίες.    

Δείτε την ομιλία εδώ: 

https://www.youtube.com/watch?v=KGn_XRzFsYM&feature=youtu.be

 

 

Σχετικές Εικόνες:

COMMENTS