Μ. Χαρακόπουλος για συμφωνία Ελλάδος-Αιγύπτου: “Αποστομωτική απάντηση στον τουρκικό αναθεωρητισμό!”

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χαρακόπουλος για συμφωνία Ελλάδος-Αιγύπτου: “Αποστομωτική απάντηση στον τουρκικό αναθεωρητισμό!”

«Η κυβέρνηση με επεξεργασμένο σχέδιο, αποφασιστικότητα και ευελιξία κατοχυρώνει τα εθνικά συμφέροντα και θωρακίζει την κυριαρχία της χώρας». Τα παραπάνω τονίζει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδος-Αιγύπτου για την οριοθέτηση Θαλάσσιων Ζωνών.
Ο Θεσσαλός πολιτικός στη δήλωσή του επισημαίνει ότι «η συμφωνία του υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Shameh Shoukry συνιστά σημαντική επιτυχία που ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο την θέση μας στην ανατολική Μεσόγειο, καταδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι απαράβατος δείκτης των ενεργειών μας παραμένει η διεθνής νομιμότητα και το διεθνές δίκαιο.
Η Ελλάδα, ακολουθώντας μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και συνάπτοντας ισχυρές συμμαχίες με τις χώρες της ευρύτερης γειτονιάς μας, δίνει την πλέον αποστομωτική απάντηση στον τουρκικό αναθεωρητισμό, που επιλέγει να λειτουργεί κατά παράβαση της διεθνούς νομιμότητας, όπως αποδεικνύει το ανυπόστατο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο, με την καταδικασμένη μέθοδο της πολιτικής των κανονιοφόρων. Σε αυτούς τους τελευταίους μήνες, ενεργούς εξωτερικής πολιτικής, από την επιτυχή αντιμετώπιση της εισβολής των υπό τουρκική καθοδήγηση μεταναστών στον Έβρο μέχρι την αποτροπή της απειλής των παράνομων γεωτρήσεων σε ελληνικά χωρικά ύδατα, και από την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Ιταλία στο Ιόνιο και στην Αδριατική μέχρι την ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία, η Ελλάδα απέδειξε ότι πορεύεται με πυξίδα και ασφάλεια.
Το μήνυμα προς όσους επιθυμούν να επιβληθούν δια της απειλής της ισχύος είναι σαφές και οφείλουν να το ακούσουν, εφόσον επιθυμούν να καταστούν μέρος της νέας πραγματικότητας που αναδύεται στην ανατολική Μεσόγειο, με αντικείμενο την αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων».

Σχετικές Εικόνες:

COMMENTS

Verified by MonsterInsights