Μ. Χαρακόπουλος: “Ένεση ζωής τα voucher για τον τουρισμό!”

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χαρακόπουλος: “Ένεση ζωής τα voucher για τον τουρισμό!”

Εξαήμερες διακοπές για αγρότες έως Μάιο 2021
«Η ναυαρχίδα
της ελληνικής οικονομίας, ο τουρισμός, περνά αναμφισβήτητα μια πολύ δύσκολη χρονιά, λόγω της πανδημίας του COVID-19. Η στήριξή του με τον εσωτερικό τουρισμό είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την μείωση των ζημιών, που μπορούν να προκαλέσουν τεράστια προβλήματα σε χιλιάδες επιχειρήσεις, αλλά και αύξηση της ανεργίας. Η απόφαση της κυβέρνησης για ενίσχυση, φέτος,των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού με επιπλέονπαροχή voucher είναι μια “ένεση ζωής” για τον τουρισμό, που μαζί με τα μέτρα οικονομικής στήριξης στόχο έχει να κρατήσει όρθιο τον τουριστικό κλάδο. Στα συγκεκριμένα προγράμματα συγκαταλέγονται και οι αγρότες, με τη δυνατότητα εξαήμερων διακοπών, μέχρι και τον Μάιο του2021». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος,σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη σε σχετική του ερώτηση.

Συγκεκριμένα για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού γιατους αγρότες ο αρμόδιος υπουργός ενημερώνει ότι «ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) υλοποιεί τα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) και έχει ήδη εξαγγείλει την υλοποίηση επτά (7) προγραμμάτων μεταξύ των οποίων και του κοινωνικού τουρισμού το οποίο απευθύνεται σε αγρότες και αφορά εξαήμερες διακοπές. Η διάρκεια ισχύος των προγραμμάτων αυτών είναι από 6 Ιουλίου 2020 έως και 10 Μαΐου 2021».

Επιπλέον, στην απάντηση του κ. Θεοχάρη σημειώνεται ότι «το υπουργείο Τουρισμού είναι φορέας υλοποίησης του προγράμματος “Τουρισμός για όλους” αρχικού προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ. Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί μέτρο ενίσχυσης της εγχώριας τουριστικής ζήτησης προκειμένου να καταπολεμηθούν οι συνέπειες του COVID-19 στις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, να εξασφαλιστούν βιώσιμα επίπεδα πληρότητας και να διατηρηθούν θέσεις εργασίας.

Στόχος του προγράμματος “Τουρισμός για όλους” έτους 2020, είναι τόσο η επιδότηση διακοπών (μέσω e-voucher),με εισοδηματικά κριτήρια, όσο και η ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων σε μια ευρύτερη χρονική περίοδο, καθώς και η στήριξη της τοπικής οικονομίας. Μέσω του προγράμματος, θα επιδοτηθεί η παραμονή σε καταλύματα όλης της χώρας, που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα κατόπιν Δημόσιας Πρόσκλησης, θα ενταχθούν στο Μητρώο Παρόχων του Υπουργείου Τουρισμού και θα επιδοτηθούν επί των τιμών χρέωσης του τουριστικού καταλύματος.

Το εν λόγω πρόγραμμα δεν συσχετίζεται με τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού άλλων φορέων, οπότε δεν τίθεται κανένα θέμα αποκλεισμού δικαιούχου από το πρόγραμμα».

Σχετικές Εικόνες:

COMMENTS