Η διευθύντρια της Παιδιατρικής του ΠΑΓΝΗ, Ένη Μιχαηλίδου, καταφέρεται εναντίον όσων κατακρίνουν τη χρήση μάσκας από τα παιδιά, στέλνοντας ένα μήνυμα

HomeΑΠΟΨΕΙΣ

Η διευθύντρια της Παιδιατρικής του ΠΑΓΝΗ, Ένη Μιχαηλίδου, καταφέρεται εναντίον όσων κατακρίνουν τη χρήση μάσκας από τα παιδιά, στέλνοντας ένα μήνυμα

Η διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, Ένη Μιχαηλίδου, με τοποθέτηση της στο Facebook, καταφέρεται εναντίον όσων κατακρίνουν τη χρήση μάσκας από τα παιδιά, στέλνοντας ένα μήνυμα με μεγάλη κοινωνική ευθύνη.
«Λυπάμαι, λυπάμαι πραγματικά… Αυτά τα χαμόγελα στην πρώτη σειρά μου είναι ιδιαζόντως σαρκαστικά και ανεύθυνα. Αν οι άνθρωποι αυτοί ήξεραν το τι βιώνουν οι παιδίατροι και το υγειονομικό προσωπικό μας, όταν τους φέρνουν τα παιδιά τους με πυρετό και βήχα, θα ήταν πολύ λιγότερο ενθουσιώδεις και ανόητοι.
Ναι, αγαπητοί αγωνιστές και επαναστάτες του πεζοδρομίου, βιώνουμε άγχος, αγωνία και φόβο για σας, για μας και για τις οικογένειες όλων μας! Ντυνόμαστε με ειδικές στολές, χρησιμοποιούμε διαφορετικούς θαλάμους και όργανα, κινητοποιούμε ακριβά υλικά, δομές και υπηρεσίες του κράτους που θα πληρώνετε εσείς οι ίδιοι που χαμογελάτε ανόητα στην πρώτη γραμμή και θεωρείτε την ανευθυνότητα, επανάσταση!
Βγάλτε λοιπόν τις μάσκες, ελάτε στα νοσοκομεία και αφήστε τους δρόμους, για να σας ξεναγήσουμε ! Αφού δεν φοβάστε και έχετε χρόνο για διαδηλώσεις στο πεζοδρόμιο, ελάτε καλύτερα όπως είστε στα τμήματα που δουλεύουμε για εσάς και τα παιδιά σας και προσφέρετε εθελοντικά τις υπηρεσίες σας! Ελάτε να μεταφέρετε τα δείγματα, να κρατήσετε συντροφιά σε άρρωστα παιδιά που περιμένουν τα αποτελέσματα από το τεστ και φυσικά μην φοράτε τις μάσκες σας!
Βλέπετε, εμείς που βγάλαμε τα μάτια μας στα βιβλία αποφασίσαμε ξαφνικά για το τίποτα να μασκοφορεθούμε και να γιορτάζουμε καθημερινά τις Απόκριες… Αγαπητοί επαναστάτες, η μάσκα δεν είναι φυλακή. Είναι απόδειξη αισθήματος ευθύνης, αξιοπρέπειας και σεβασμού προς τους συνανθρώπους μας. Λυπάμαι, λυπάμαι πραγματικά. Λυπάμαι που αφιλτράριστα, ιδέες μη ειδικών γίνονται συνθήματα για το πεζοδρόμιο. Όταν όμως αυτό γίνεται επικίνδυνο, τότε νομίζω οι ειδικοί και ο νόμος πρέπει να παίρνουν θέση.
Σαν υπεύθυνη παιδοπνευμονολογικού ιατρείου του ΠΑΓΝΗ εδώ και δεκαετίες, θα ήθελα να τονίσω ότι η χρήση της απλής μάσκας στα παιδιά δεν εγκυμονεί κανένα κίνδυνο. Ειδικότερα δε, προστατεύει περισσότερο τα παιδιά με ελεγχόμενο βρογχικό άσθμα που είναι ευάλωτα σε λοιμώξεις. Τα παιδιά χρειάζονται το παράδειγμα των γονέων και όχι δικαιολογητικά για το σχολείο τους! Όσο για το νόμο, ναι, εξακολουθώ να πιστεύω ότι η βλακεία που βλάπτει την κοινωνία θα πρέπει να διώκεται ποινικά!»

Σχετικές Εικόνες:

COMMENTS