Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας πραγματοποίησε η Στέλλα Μπίζιου

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας πραγματοποίησε η Στέλλα Μπίζιου

σαμερ εκλογες τυρναβοσ

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και συνάντηση εργασίας με τη διοίκηση του Ιδρύματος πραγματοποίησε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν το ΓΝΛ, με ιδιαίτερηέμφαση στην αναγκαιότητα δημιουργίας ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ, στην πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς επίσης και στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου (Θέρμανση Ψύξη – Κλιματισμός – Στεγανοποίηση).

 

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης η κα Μπίζιουέκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω το νέο Διοικητή του ΓΝΛ κ. Βλαχάκη Γρηγόρη και τον Αντιπρόεδρο του ΔΣ του Ιδρύματος κ. Τσιλιάκο Χάρη για την συνάντηση και την εμπεριστατωμένη παρουσίαση των ζητημάτων.

Ως βουλευτής Λάρισας και με την ιδιότητά μου, του μέλους της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, γνωρίζω πολύ καλά τα ζητήματα του τομέα της υγείας. Τόσο εγώ όσο και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησής μας, έχουμε θέσει ως προτεραιότητά μας τον ευαίσθητο αυτό χώρο και έχουμε δρομολογήσει μια σειρά από θεσμικές παρεμβάσεις που βελτιώνουν την λειτουργία και την αποτελεσματικότητα των νοσοκομείων ολόκληρης της χώρας.

Από εδώ, από το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, θα ήθελα να στείλω δυο σημαντικά μηνύματα:

Στηρίζουμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομείων μας.Αναγνωρίζουμε την εξαιρετική δουλειά που κάνουν υπό δύσκολες συνθήκες, αναγνωρίζουμε και τα λαμπρά αποτελέσματα που έχουν να επιδείξουν από την διαχείριση του πρώτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού. Το υπουργείο Υγείας έχει εξασφαλίσει αυτή τη στιγμή πάνω από 900 κλίνες ΜΕΘ, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα είναιέτοιμες 1.200 μόνιμες κλίνες ΜΕΘ. Τα δε νοσοκομεία μας είναι στελεχωμένα με περισσότερους από 6.500 γιατρούς και νοσηλευτές. Όλοι μαζί εργαζόμαστε για να θωρακίσουμε στο μέγιστο, το δημόσιο σύστημα υγείας.

Είμαστε δίπλα και στους πολίτες. Τους καλούμε, με την ίδια αποφασιστικότητα και θαυμαστή αυτοπειθαρχία που επέδειξαν πριν λίγους μήνες, να εφαρμόσουν τις υποδείξεις των ειδικών, να χρησιμοποιούνε μάσκα και να διατηρούν τις κοινωνικές αποστάσεις. Ας προστατεύσουμε τις ζωές των δικών μας ανθρώπων και των διπλανών μας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την οποία θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη σημαντική της συμβολή, σχεδιάζουν μια σειρά παρεμβάσεων και για τα νοσοκομεία της πόλης μας. Ήδη έχει εξασφαλιστεί το απαιτούμενο ποσό για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών. Η αναγκαιότητα δημιουργίας της ΜΕΘ Παίδων είναι ένα θέμα για το οποίο εργάζομαι από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκα βουλευτής και δεν θα σταματήσω μέχρι την ολοκλήρωση του.

Η προσπάθεια μας θα είναι καθημερινή και διαρκής».

COMMENTS