Έβρος: Υπάρχει κινητικότητα στην τουρκική πλευρά κοντά στα σύνορα

HomeΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Υπάρχει κινητικότητα στην τουρκική πλευρά κοντά στα σύνορα

Έντονη κινητικότητα στην τουρκική πλευρά των συνόρων κατά μήκος της οριογραμμής του Έβρου, υπάρχει σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr από χθες το απόγευμα, τόσο στη νότια πλευρά όσο και στον κεντρικό και βόρειο Έβρο.

Κάτοικοι των παραμεθόριων περιοχών διαπίστωσαν ότι υπάρχει παρουσία και συγκέντρωση πολλών ατόμων, που κινούνται κατά μήκος τόσο του ποταμού Έβρου, όσο και στα σημεία όπου υπάρχει και το χερσαίο κομμάτι, χωρίς βέβαια να πλησιάζουν στην ελληνοτουρκική συνοριογραμμή.

 Όπως μάθαμε, όταν θέλησαν να ενημερώσουν τις αρμόδιες αρχές για τα συγκεκριμένα γεγονότα που παρατήρησαν, αυτές ήταν ενήμερες πολύ καλά και παρακολουθούν τις εξελίξεις. Άλλωστε από χθες το βράδυ στις 11, οι  στρατιωτικές δυνάμεις και οι μονάδες στον Έβρο τέθηκαν σε ετοιμότητα και επιφυλακή, αφού τα στελέχη ενημερώθηκαν και μπήκαν σε αυτές.

Για την κινητικότητα στην τουρκική πλευρά, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Αν δηλαδή η παρουσία των συγκεκριμένων ατόμων έχει να κάνει με λαθρομετανάστες οι οποίοι θέλουν να περάσουν τον ποταμό Έβρο και να βρεθούν στην Ελλάδα ή αν πρόκειται για… καμουφλαρισμένες τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις.

 Να ξεκαθαρίσουμε πάντως, ότι δεν μιλάμε για χιλιάδες κόσμο και σε καμία περίπτωση για το φαινόμενο που είχε υπάρξει αρχές Μαρτίου. Υπάρχει όμως έντονη κινητικότητα αρκετών ατόμων και επειδή οι ημέρες που διανύουμε και οι ώρες είναι πολύ… πονηρές και δύσκολες συγχρόνως, οι ελληνικές αρχές που εμπλέκονται σε παρόμοιες καταστάσεις, τέθηκαν και αυτές σε ετοιμότητα και εγρήγορση, ώστε να διαπιστώσουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Προς το παρόν βέβαια, οι αστυνομικές δυνάμεις που είναι επιφορτισμένες με τον έλεγχο των συνόρων συνεχίζουν κανονικά την δουλειά τους και σε αυτές δεν υπάρχει επιφυλακή.

 

 

Σχετικές Εικόνες:

COMMENTS